Hajszálai töredezettek, szárazak, esetleg éppen ellenkezőleg, a haja zsíros, fénytelen és lelapul? Pedig a polcán ott sorakoznak a drágábbnál drágább hajápoló szerek? Talán valamit mégis rosszul csinál. Mielőtt újabb vagyonokat költene fürtjei ápolására, gondolja végig: hátha elkövetett néhány olyan dolgot a haja ellen, amire csak az olló a megoldás.

Top 8 hajbaki

1. Nem fésüli ki a haját mosás előtt

A haj nedvesen a leggyengébb és a legtörékenyebb. mosás közben összegubancolódik, kócosodik, kifésülés közben pedig súlyosan sérülhetnek a hajszálak. Ha mosás előtt alaposan és még szárazan kifésüli, akkor kevésbé lesz kócos, gubancos, s így könnyebb lesz nedvesen kifésülni. Ha ezt elmulasztotta volna, akkor még nedvesen kenjen rá kifésülést segítő hajkondicionálót, hogy a fésülés minél kevésbé vegye igénybe a tincseket.

2. Nem kényezteti a fejbőrét

A fésülködés nem csak azért fontos, hogy a haja sima, kócmentes és fényes legyen, komoly szerepet játszik a fejbőr vérkeringésének serkentésében is. Használjon fából készült fésűt vagy kefét, és ezzel alaposan masszírozza át a fejbőrét. Így erősítheti a fejbőr vérkeringését, csökkentheti a zsírosodást és a korpásodást, sőt serkentheti a hajnövekedést.

3. Naponta hajat mos

A mindennapos hajmosás nem tesz jót sem a hajnak, sem a fejbőrnek. Egyrészt, igencsak igénybe veszi és szárítja a tincseket, másrészt zsírosodásra gerjeszti a fejbőrt. bármennyire igényelné is, legfeljebb két, de inkább három naponként mosson hajat. Ha nem bírná ki hajmosás nélkül, akkor minden második napon ne használjon semmilyen vegyszert, sampont, tisztítószert, csak öblítse át a haját tiszta vízzel.

4. Elnagyoltan kondicionál

Mindenképpen piros pont jár azért, ha rendszeresen használ hajkondicionáló készítményt. Azért azonban már nem, ha nem használja rendszeresen és alaposan. Hajkondicionálót legalább hetente egyszer alkalmazzon, különben a hatása nem sokat ér. Ügyeljen, hogy egyenletesen oszlassa el a tincseken, hagyja rajta az előírt ideig, majd nagyon alaposan öblítse le. Ha nem távolítja el maradéktalanul a balzsamot vagy az egyéb hajápoló szert, akkor a haj nehéz és zsíros állagú lesz.

5. Túl intenzíven szárít

Hajmosás után rutinból alaposan átdörzsöljük a hajunkat törülközővel. Minél alaposabban, minél szárazabbra töröljük, annál gyorsabban megszárad és annál könnyebben formázható majd hajszárítóval. Nos, ez nem feltétlenül jó taktika. Ha túl erősen, intenzíven törli, akkor a hajszálak könnyen törnek, sérülnek. Inkább csak itassa le a tincsekről a vizet, és az ujjaival húzkodja szét kicsit a fürtöket. mielőtt nekiállna hajszárítóval és kefével formázni, hagyja egy kicsit a szabad levegőn száradni.

6. Semmi hővédelem

Bizony, hajmosás után, amint lehet, már ugrunk is neki a hajszárítóval való szárításnak, hiszen a legtöbbször nincs idő, késésben vagyunk, kapkodunk… egyszer-egyszer persze belefér ez is, de nem akkor, ha valóban egészséges tincsekre vágyunk. A haj egyik legfőbb károsító eleme a forró levegő ezért igyekezzünk spórolni vele. Hajmosás után, ameddig csak lehet, hagyjuk a szabad levegőn megszáradni a hajat és csak a formázás során bekapcsolni a hajszárítót.

7. Nedves hajon használja a hajvasalót

Az egyik leggyakoribb hiba. sokan időt szeretnének spórolni azzal, hogy azonnal hajmosás után, a nedves hajat kezdik hajsütő vassal vagy vasalóval formázni. Pedig ennél nagyobb kárt nehezen tehetnének a hajban. soha ne érintsük forró hajformázó készülékkel a nedves hajat! A forró vas tönkreteszi, égeti, megtöri a hajszálakat. Akármennyire rohanunk is, mielőtt hajsütő vagy vasaló készülékhez nyúlnánk, szárítsuk meg a hajunkat hajszárítóval, és csakis azután essünk neki a hajformázó készülékekkel.

8. Hajlakkot használ hajformázás előtt

Azt gondolja, ha még hajformázás előtt befújja a tincseit hajlakkal, akkor tartósabb lesz az eredmény? Talán. De az biztos, hogy a haját tönkreteszi. A hajlakkban található – bármilyen minimális mennyiségű – alkohol abban a pillanatban égetni kezdi a hajszálakat, hogy forró hajsütő vassal vagy vasalóval érintkezik. Ha tartósságot és egészséges fürtöket szeretne, csakis formázás után fújja be a haját lakkal. (Jó messziről, hogy ne legyenek a tincsek betonkemények.)

Ez lesz az ősz desszertje: szilvás morzsasüti az új diétakirály
Az évszak sztárja a kicsit fanyar, de sütve elképesztően finom szilva. Nemcsak gombócot lehet készíteni belőle, hanem diétás morzsasütit is.
Így lesz sokáig gyönyörű, barna a bőröd
Ahány ország annyi szokás! Utánajártunk, hogy a különböző tájakon, milyen trükkökkel napoznak a nők.
Futás vagy gyaloglás? Melyik a jobb?
Természetesen mindkettő! A rendszeres testmozgás mindenképpen hasznos az egészség megőrzése szempontjából. A sport remek stresszűző, segít az ideális testsúly megőrzésében.
7 könnyű, diétás leves nyárra
Nincs annál egyszerűbb, mint a nyáron diétázni. Sokkal kevesebb ételt kívánunk, viszont több folyadékra van szüksége a szervezetünknek, ami hamarabb a telítettség érzetét kelti.
Ebből a gyümölcsből kell most minden nőnek jó sokat enni
A nők egyik leggyakoribb, kellemetlen tünetekkel járó hiányállapota a vashiány. A gyógyszertári szerek mellett vagy helyett azonban egy finom gyümölcs segítségével is feltölthetjük vasraktárainkat
Kevesebb szénhidrát szenvedés nélkül
Íme, néhány trükk, amelyek segítségével szenvedés és koplalás nélkül tudod csökkenteni a napi szénhidrátbevitelt.
Pollen-pollen keresztallergia – Ezért fontos tudni, hogy pontosan mi okozza a gondot!
Mi az a pollen-pollen, illetve a pollen-étel keresztallergia? Hogyan derül ki, hogy valójában mi okozza a tüneteket, és mit lehet tenni?
A máriatövis 7 tudományosan megalapozott előnye
A máriatövis a Silybum marianum néven is ismert növényből származó gyógynövény. A máriatövisből kivont szilimarin antioxidáns, vírusellenes és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.