Hajszálai töredezettek, szárazak, esetleg éppen ellenkezőleg, a haja zsíros, fénytelen és lelapul? Pedig a polcán ott sorakoznak a drágábbnál drágább hajápoló szerek? Talán valamit mégis rosszul csinál. Mielőtt újabb vagyonokat költene fürtjei ápolására, gondolja végig: hátha elkövetett néhány olyan dolgot a haja ellen, amire csak az olló a megoldás.

Top 8 hajbaki

1. Nem fésüli ki a haját mosás előtt

A haj nedvesen a leggyengébb és a legtörékenyebb. mosás közben összegubancolódik, kócosodik, kifésülés közben pedig súlyosan sérülhetnek a hajszálak. Ha mosás előtt alaposan és még szárazan kifésüli, akkor kevésbé lesz kócos, gubancos, s így könnyebb lesz nedvesen kifésülni. Ha ezt elmulasztotta volna, akkor még nedvesen kenjen rá kifésülést segítő hajkondicionálót, hogy a fésülés minél kevésbé vegye igénybe a tincseket.

2. Nem kényezteti a fejbőrét

A fésülködés nem csak azért fontos, hogy a haja sima, kócmentes és fényes legyen, komoly szerepet játszik a fejbőr vérkeringésének serkentésében is. Használjon fából készült fésűt vagy kefét, és ezzel alaposan masszírozza át a fejbőrét. Így erősítheti a fejbőr vérkeringését, csökkentheti a zsírosodást és a korpásodást, sőt serkentheti a hajnövekedést.

3. Naponta hajat mos

A mindennapos hajmosás nem tesz jót sem a hajnak, sem a fejbőrnek. Egyrészt, igencsak igénybe veszi és szárítja a tincseket, másrészt zsírosodásra gerjeszti a fejbőrt. bármennyire igényelné is, legfeljebb két, de inkább három naponként mosson hajat. Ha nem bírná ki hajmosás nélkül, akkor minden második napon ne használjon semmilyen vegyszert, sampont, tisztítószert, csak öblítse át a haját tiszta vízzel.

4. Elnagyoltan kondicionál

Mindenképpen piros pont jár azért, ha rendszeresen használ hajkondicionáló készítményt. Azért azonban már nem, ha nem használja rendszeresen és alaposan. Hajkondicionálót legalább hetente egyszer alkalmazzon, különben a hatása nem sokat ér. Ügyeljen, hogy egyenletesen oszlassa el a tincseken, hagyja rajta az előírt ideig, majd nagyon alaposan öblítse le. Ha nem távolítja el maradéktalanul a balzsamot vagy az egyéb hajápoló szert, akkor a haj nehéz és zsíros állagú lesz.

5. Túl intenzíven szárít

Hajmosás után rutinból alaposan átdörzsöljük a hajunkat törülközővel. Minél alaposabban, minél szárazabbra töröljük, annál gyorsabban megszárad és annál könnyebben formázható majd hajszárítóval. Nos, ez nem feltétlenül jó taktika. Ha túl erősen, intenzíven törli, akkor a hajszálak könnyen törnek, sérülnek. Inkább csak itassa le a tincsekről a vizet, és az ujjaival húzkodja szét kicsit a fürtöket. mielőtt nekiállna hajszárítóval és kefével formázni, hagyja egy kicsit a szabad levegőn száradni.

6. Semmi hővédelem

Bizony, hajmosás után, amint lehet, már ugrunk is neki a hajszárítóval való szárításnak, hiszen a legtöbbször nincs idő, késésben vagyunk, kapkodunk… egyszer-egyszer persze belefér ez is, de nem akkor, ha valóban egészséges tincsekre vágyunk. A haj egyik legfőbb károsító eleme a forró levegő ezért igyekezzünk spórolni vele. Hajmosás után, ameddig csak lehet, hagyjuk a szabad levegőn megszáradni a hajat és csak a formázás során bekapcsolni a hajszárítót.

7. Nedves hajon használja a hajvasalót

Az egyik leggyakoribb hiba. sokan időt szeretnének spórolni azzal, hogy azonnal hajmosás után, a nedves hajat kezdik hajsütő vassal vagy vasalóval formázni. Pedig ennél nagyobb kárt nehezen tehetnének a hajban. soha ne érintsük forró hajformázó készülékkel a nedves hajat! A forró vas tönkreteszi, égeti, megtöri a hajszálakat. Akármennyire rohanunk is, mielőtt hajsütő vagy vasaló készülékhez nyúlnánk, szárítsuk meg a hajunkat hajszárítóval, és csakis azután essünk neki a hajformázó készülékekkel.

8. Hajlakkot használ hajformázás előtt

Azt gondolja, ha még hajformázás előtt befújja a tincseit hajlakkal, akkor tartósabb lesz az eredmény? Talán. De az biztos, hogy a haját tönkreteszi. A hajlakkban található – bármilyen minimális mennyiségű – alkohol abban a pillanatban égetni kezdi a hajszálakat, hogy forró hajsütő vassal vagy vasalóval érintkezik. Ha tartósságot és egészséges fürtöket szeretne, csakis formázás után fújja be a haját lakkal. (Jó messziről, hogy ne legyenek a tincsek betonkemények.)

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.