Mindig érdekes azt figyelni, hogy milyen haj- és bőrápolási szokások, sminktrendek vannak éppen a világban. Ha érdekli, mitől lesznek szépek a brazil hölgyek és mivel ápolják bőrüket Indonéziában, dőljön hátra, és tartson velünk egy képzeletbeli Föld körüli útra. Eláruljuk azt is, hogyan tudja otthon, kényelmesen megvalósítani a látottakat.

Utazás a Föld körül

Első megálló: Indonézia

HELYI TREND: RAGYOGÓ BŐR RIZZSEL

Indonéziában a rizst hámlasztóként használják a hölgyek. Hagyományosan negyven nappal az esküvő előtt végzik a Lulur-pasztás szertartást a fürdőben, melynek során a fűszeres, illatos testradírral megszabadulnak az elhalt hámsejtektől. A rizs gyengéden, irritáció nélkül távolítja el az élettelen bőrdarabokat, világosítja a bőr tónusát, simává, ragyogóvá, élettel telivé teszi azt.

Keverjen el 1 csésze finomra őrölt rizst 1 kávéskanál darált dióval, 1 kávéskanál
kurkumával, 1 kávés kanál gyömbérrel, 1 kávéskanál fahéjjal, csipetnyi szantálfaporral és annyi vízzel, hogy jól kezelhető masszát kapjon. Körkörös mozdulatokkal masszírozza át a testét a keverékkel, majd alaposan öblítse le.

Második megálló: Brazília

HELYI TREND: OMBRE SZEMÖLDÖK

Az ombre már jó ideje tarol a hajtrendek között. De úgy tűnik, az ombre mindenhová bekúszik: íme, az újabb őrület, az ombre szemöldök. A szemöldök kifestéséhez lehet egy szín több árnyalatát használni, ez teljesen hétköznapi, konszolidált megjelenést eredményez, de lehet több szín is átmenetes megoldással, ezt inkább bulikba ajánljuk.

Az ombre szemöldökhöz szüksége lesz két szemöldökceruzára (például egy világosbarnára és egy sötétbarnára) és egy szemöldökkefére. Kezdje a színezést a belső sarkokban a halványabb árnyalattal, és ahogy halad a szemöldök íve, satírozzon egyre több sötétebb árnyalatot is a szemöldökre.

Harmadik megálló: Görögország

HELYI TREND: SÖTÉTRE FESTETT SZEMEK

Görögországban sokáig a természetes szépség volt az ideál, majd egyre fontosabb szerepet kapott a szem és a szemöldök színezése. Fekete színt szén és zsír kombinációjával nyertek. Napjainkban is nagyon divatos a sötét, füstös szem.

A tökéletes füstös szemhez szüksége lesz egy jó minőségű szemceruzára, valamint egy puha és egy keményebb ecsetre. Első lépésként rajzolja körbe a szemét, majd satírozza át a festéket a szem alsó felénél, a halánték felé haladva.

Negyedik megálló: Japán

HELYI TREND: FŰRÉSZPOROS ÜLŐFÜRDŐ

A japán hölgyek körében egyre népszerűbb a fűrészporos ülőfürdő, amikor 15-20 percre 40 fokra felmelegített, finomított fűrészporba ülnek. Persze nem mindegy, hogy milyen fa fűrészporát használják: A ciprus- és a cédrusfa a legjobb erre a célra, ezek ugyanis javítják a vérkeringést, tisztítják a bőrt, segítenek az izomfájdalmak enyhítésében.

A ciprus vagy cédrus illóolaja jól használható zsíros, korpás haj és fejbőr ápolására. Keverjen 25 csepp illóolajat illatanyag nélküli, semleges samponba, rázza fel alaposan, majd mossa meg a haját.

Ötödik megálló: Franciaország

HELYI TREND: SZŐLŐ

A szőlő a húsától a magján át a leveléig számos kitűnő hatóanyagot rejt, amelyek hidratáló, hegképző és szabadgyökellenes hatásaikról ismertek. A szőlőszem húsa és apró magjai gazdagok vitaminokban, ásványi sókban, nyomelemekben. Tartalmaz olyan polifenolokat, amelyek akár ötvenszer aktívabbak, mint az E-vitamin, és megakadályozzák a szövetekben természetesen jelen lévő és a bőr fiatalságáért felelős hyaluronsav, elasztin és kollagén károsodását.

Keverjen 1 evőkanál piros szőlőléhez 1 evőkanál mézet, pár csepp olívaolajat és 1 evőkanál lisztet. Vigye fel a keveréket az arcára, és hagyja hatni 20 percig. Bőre megújul és ragyogóvá válik.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink