Az arc- és testápolás egy idő után rutintevékenységgé válik. Időről időre változtassa meg a szokásait: az új szépségápolási praktikák segítenek, hogy ne váljon unalmassá a megjelenése. Kezdje apró lépésekkel a változtatást, hogy újra ragyogjon!

Változtasson! SZÉPSÉGÁPOLÁS KICSIT MÁSKÉPP

Cserélje le a kézkrémet!

Nem mindegy, hogy milyen krémet használ a keze ápolására. A vizes bázisú krémeket könnyebb felvinni és eloszlatni, könnyebben is szívódnak a bőrbe, nem hagynak zsíros nyomot, de a nedvességet rövidebb ideig tartják, mint az olajos bázisú krémek. Használjon méhviaszt, édes mandulát vagy olívaolajat tartalmazó kézápolókat. A nyári melegben az energetizáló hatású citromos krémek, este pedig a levendulás kézkrémek hidratálják a bőrt anélkül, hogy ragadósnak érezné a kezét.

Cserélje le a körömlakkot!

A megszokott francia manikűr helyett használjon élénk színű körömlakkokat. A barna bőrhöz remekül illenek a vidám, izgalmas színek: a narancssárga, cseresznyepiros, a kék és zöld tengervizet és felhőket idéző árnyalatai. A színváltó körömlakkok népszerűek idén is: válasszon a kobaltkék, a mentazöld, a türkiz vagy a korallvörös árnyalatokból.

Cserélje le a tusfürdőt!

Különösen a száraz, érzékeny bőrűeknek célszerű olyan tusfürdőt használni, ami nemcsak tisztítja a bőrt, hanem hidratálja is. Az olívaolajos tusfürdők táplálják a bőrt, és enyhén gyulladásgátló hatásúak. Figyeljen, hogy a tusfürdője ne tartalmazzon Sodium Lauryl Sulfate-ot, amely erősen tisztító hatású ugyan, de megbontja a bőr természetes védőrétegét.

Cserélje le a sóalapú hajsprayt!

Kétségtelen, hogy szexi strandfrizurát lehet előállítani a tengeri sót tartalmazó hajformázók segítségével, ám ha a haja száraz, sérült vagy törékeny, jobb, ha mellőzi az ilyen termékek használatát. Számos olyan hajápoló krém és hab kapható, amelyek segítségével borzas, nedves hatást keltő frizura készíthető – miközben a hidratálás és az ápolás is biztosított.

Cserélje le az antibakteriális szappant!

A háztartásokban használt antibakteriális szappanok nem védenek a fertőző betegségek ellen, és nem távolítanak el több baktériumot a kézmosás során, mint a többi szappan. Sőt a védelem helyett újabb és veszélyes mikrobák születését segíthetik elő. Megbontják a bőr természetes védőköpenyét, így kiváló táptalajt biztosítanak az antibakteriális hatóanyagra ellenálló baktériumok kifejlődéséhez. A citrom és narancs természetes fertőtlenítők, használja ezeket a hidratáló kézmosóhoz adagolva.

Cserélje le a testápolót!

A hidratáló testápoló segít, hogy a bőre megőrizze az értékes nedvességet. Az öregedés elleni küzdelemhez azonban nem elég a hidratálás: használjon antioxidánsokat tartalmazó készítményeket, amelyek semlegesítik a káros szabad gyököket és lassítják a bőr öregedésének folyamatát. Az olívaolaj és a gránátalma igazán hatékony antioxidánsok.

Cserélje le a hővédő krémet!

A legtöbb nőnek két dologra van szüksége a hajápolás során: tápláló balzsamra, amely segíti, hogy sérülés nélkül kifésülje a haját mosás után, illetve a hajformázó eszközök okozta hőhatással szembeni védelemre. A hővédő spray könnyű állagú, jól eloszlatható a hajon. Fújja a nedves vagy a száraz hajára, mielőtt hajvasalót vagy éppen hajsütő vasat használna.

Cserélje le a borotvahabot!

A legegyszerűbb és leggyorsabb szőrtelenítési mód a borotválás. Ne használja a borotvát száraz bőrön, mert könnyen sérülés lehet a vége. Párja borotvahabja helyett pedig térjen át a kifejezetten nőknek készült borotvagélek használatára. Ezeknek nemcsak az illatuk kellemes, de táplálnak, hidratálnak és bőrnyugtató hatásúak is.

Cserélje le az ajakápolóit!

A balzsam, rúzs és szájfény triónak leáldozott. Használjon olyan három az egyben hidratáló rúzsokat, amelyek tartósak és intenzív hatásúak. Mindegy, hogy bordó, klasszikus vörös, narancsos vagy akár barackszínű – mindegyik tökéletes választás.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink