Mielőtt méregdrága kozmetikumokat vásárolunk, érdemes megtapasztalni a természetes házi kozmetika erejét. Egy egyszerű banános pakolás után is meglepő eredményeket érhetünk el, miért is ne próbálnánk ki?

Villámtrükkök

1. Ha fehérebb fogakat szeretnénk, akkor egy kis tálban törjünk össze néhány epret, és vigyük fel a fogainkra. az eper eltávolítja a foltokat és a sárgás elszíneződést.

2. A szőlő mag nélküli húsa hatékony segítség a ráncok csökkentésében. Naponta kenjük fel az arcra, a nyakra és a dekoltázsra. ismételjük meg naponta, egy héten keresztül.

3. Ha kiszáradt és elszíneződött a könyökünk, használjunk rá frissen facsart citromlevet. Radírozzuk le az elhalt hámsejteket barna cukorral, majd kenjük rá a citromlevet, és hagyjuk rajta 20 percig. ismételjük meg naponta, addig, amíg a színeződés el nem múlik.

4. Ha nagyon száraz és töredezett a hajunk, akkor tegyünk egy tálkába majonézt, és helyezzük a mikróba 15 másodpercig. Kenjük fel a száraz hajra, fedjük le egy zacskóval, és hagyjuk 20 percig dunsztolódni. 20 perc elteltével vegyük le a műanyag zacskót, öblítsük le alaposan a hajat meleg vízzel, majd mossuk meg a szokásos módon. Fantasztikus, élettel teli sörényünk lesz.

5. Ha nem vagyunk elégedettek a sminklemosóval, akkor használjunk tiszta mandula- vagy szezámolajat. Tegyük az olajat egy vattakorongra, és gyengéden távolítsuk el a sminket. Meg fogunk lepődni, ugyanis még a vízálló szempillaspirált is gond nélkül leszedi.

6. A duzzadt, érzékeny szemekre helyezzünk hűvös uborkaszeleteket. Hagyjuk rajta 15 percig, majd vegyük le. A duzzanatok pillanatok alatt eltűnnek. Kipróbálhatjuk a reszelt, nyers burgonyát is erre a célra.

7. Ha a szemkontúrceruza túl puha és omladozó, tegyük be negyed órára a fagyasztóba, újra kemény lesz, és nem fog maszatolódni.

8. Ha meguntuk az eddig használt rúzsokat, kreáljunk új árnyalatot. Faragjunk le egy darab két régi rúzsból (vagy kaparjuk ki a maradványokat a csőből), és olvasszuk össze őket a mikrohullámú sütőben. ecsettel vagy az ujjunkkal fel tudjuk kenni az ajkakra.

9. Ha nagyon száraz a körömágyunk, és hajlamosak vagyunk megtépkedni, akkor 5 percre áztassuk a kezünket olívaolajba. Felpuhítja és táplálja a kiszáradt bőrt.

10. A joghurt bőrnyugtató tulajdonságai ma már nem kérdésesek. Ez többek között a benne lévő magas koncentrációjú cinknek köszönhető. A cink segít csökkenteni a bőrpír okozta aknékat. A tejsav, ami másik fontos összetevője a joghurtnak, segít hámlasztani, hidratálni és kisimítani az arcbőrt.

11. Ha száraz a kezünk, tegyünk rá érett banánt. tiszta, száraz kézre tegyük fel az összetört banánt, majd hagyjuk rajta 20 percig. Szembetűnő változást fogunk tapasztalni.

12. Leégésre, rovarcsípésre, zúzódásokra és sportsérülésekre is használhatjuk a hűsítő túrópakolást. Gyerekeknek egyéves kortól ajánlott. A hideg túrót tegyük sebkötöző pólyára 1-2 cm vastagon, és így tegyük rá a sérült bőrre. Leégéskor ne is tegyünk rá mást. más sérülésnél kötszerrel rögzítsük a pakolást, és hagyjuk rajta a bőrön 30 percig. Ha szükséges, kétszer vagy háromszor is megismételhetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink