Vészesen közelednek a karácsonyi ünnepek, amikor mindenki szeretné a legjobb formáját hozni. Még van idő, hogy mindent megtervezzen, és idén elkerülje a teljes káoszt – a szépségápolásban is.

Visszaszámlálás INDUL!

1 HÓNAPPAL KARÁCSONY ELŐTT

Óvatos hámlasztás

Szabaduljon meg az elhalt hámsejtektől, hogy a bőre könnyebben befogadja a tápláló anyagokat. Bőrtípusának megfelelően hetente egyszer-kétszer radírozza át az arcát. A gyulladt, aknés bőrre válasszon kímélő hámlasztót, ami kevésbé durva és nem károsítja a bőrsejteket. A hámlasztás után vigyen fel tápláló maszkot.

Simább bőr

Minden második nap radírozza le a testét a zuhany alatt. A masszírozás serkenti a vérkeringést, eltávolítja az elhalt bőrsejteket, azonnal ragyogóvá varázsolva a bőrt – ráadásul a narancsbőr elleni készítmények, a hidratáló testápolók így hatékonyabbak, a barnítókrémeket pedig egyenletesebben tudja felvinni. A hideg-meleg vizes váltózuhany nagyon hatékony a narancsbőr ellen.

Méregtelenítő hajpakolás

A hajnak, csakúgy, mint a bőrnek, szüksége van időnként a méregtelenítésre. A fodrászszalonokban többféle méregtelenítő pakolás közül választhat. A téli hónapokban a haj gyorsan kiszárad, sérül, ezért a különleges, tápláló hajpakolások alkalmazása kötelező.

2 HÉTTEL KARÁCSONY ELŐTT

Élénkítő masszázs

Kétnaponta masszírozza át az arcát finoman, ökölbe szorított kezekkel. Ezek a mozdulatok serkentik a nyirokrendszer működését, fokozzák a terület oxigénellátását és segítik, hogy a tápanyagok mélyebben a bőrbe jussanak.

Kényeztető lábápolás

A pedikűrös szakszerűen távolítja el a bőrkeményedéseket és vágja rövidre a körmöket. Ha teheti, keresse fel, és kényeztesse fáradt lábát. Ha nem, vegyen otthon forró lábfürdőt, és habkő segítségével szabaduljon meg a bőrkeményedésektől. Esténként kenje be a lábát hidratálókrémmel, és aludjon pamutzokniban, hogy fokozza a krém hatását.

Hajvágás és festés

Ebben az időszakban érdemes felkeresni a fodrászt, hogy szép és egészséges legyen a haj az ünnepekre. Egy frissítő hajvágás és festés feldobja a hangulatot, magabiztosságot és önbizalmat ad. Ez most nem a kísérletezések ideje: ne válasszon új fazont, és új színnel se próbálkozzon.

1 HÉTTEL KARÁCSONY ELŐTT

Professzionális kezelés

A szépségápolási rutint néha fel kell turbózni. Ehhez a kozmetikus nyújthat segítséget speciális, a bőrtípusának megfelelő kezelésekkel. Célszerű hidratáló, regeneráló, gyulladáscsökkentő kezeléseket igénybe venni. Mindenképpen kerülje a drasztikusabb beavatkozásokat, például a mélyhámlasztást, a lézeres kezeléseket, a sebészeti beavatkozásokat – ezek gyógyulási ideje ugyanis hosszadalmas.

Új sminktermékek

Frissítse fel a sminkszereit néhány igazán vagány, az ünnephez illő darabbal. A karácsonyi sminktől nem kell megijedni: ha a szokásos szemhéjport, tust csillogóra váltja, máris ünnepi a megjelenése. A csillogó arany, ezüst, réz árnyalatok feldobják a legegyszerűbb sminket is.

Szőrtelenítés

Itt az idő megszabadulni a kellemetlen szőrszálaktól! A gyantázás, epilálás után szüksége van a bőrnek gyógyulásra. Használjon gyulladáscsökkentő krémet vagy sprayt a szőrtelenített területen, majd hidratálja a bőrét.

1 NAPPAL KARÁCSONY ELŐTT

Tökéletes manikűr

A vegyi anyagok és a szeles, hideg időjárás megviseli a kéz érzékeny bőrét. Ha a keze érdes, durva tapintású, óvatosan radírozza le, majd levendulaolajos vízben áztassa. Vágja a körmét a kívánt formára úgy, hogy a körömágy bőrét ne sértse meg. Este alaposan kenje be a kezét hidratáló krémmel, amelyhez adjon pár csepp mandula- vagy jojobaolajat. Húzzon vékony pamutkesztyűt.

Napsütötte bőrszín

Csak akkor, ha máskor is szokott használni színezett testápolót! Ezek a készítmények egységesítik a bőrt, egészséges ragyogást biztosítanak, és segítenek enyhíteni a bőrhibákat (pl. seprűvénák).

Frizurapróba

Kontyra vagy extra fonatra vágyik az ünnepen? A biztonság kedvéért próbálja ki este, hogy ne az utolsó pillanatban döbbenjen arra, valamiért nem akar sikerülni.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink