Egy kis kikapcsolódás mindenkinek jár – különösen azoknak a hölgyeknek, akik fáradtan várják az év végi ünnepeket. Nem kell drága gyógyfürdőbe, wellness-szállodába utazni, elég, ha a saját fürdőszobájában kapcsolódik ki. Higgye el, az otthoni wellnessnap is csodákat tud tenni. Egyszerű, megfizethető tippek a kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez.

Wellnes otthon

1. lépés
TEREMTSEN NYUGODT KÖRNYEZETET

Távolítsa el a gyerekeket, férjet, barátot a lakásból. Legyen egy kicsit önző, ez lesz az ön „énideje”. Kapcsoljon offline üzemmódba: állítsa némára a telefonját, kapcsolja ki a laptopját, tabletjét. Gondoskodjon a megfelelő hangulatról, varázsoljon spa-szalont a fürdőszobájából! Hallgasson nyugtató zenét, gyújtson meg néhány gyertyát és füstölőt, kortyolgasson gyógyteát vagy akár pezsgőt. Hagyja, hogy a teste és az elméje lelassuljon. Ez a legfontosabb ahhoz, hogy teljes mértékben élvezni tudja majd az élményt.

2. lépés
ARCGŐZÖLÉS

Egyszerű módszerrel készítheti elő az arcbőrét az ápoló pakolásokra. Alaposan tisztítsa meg a bőrét, majd 5-10 percre hajoljon egy nagy tálnyi meleg víz fölé. A vízhez adjon néhány csepp illóolajat – kamillát, levendulát, mentát –, esetleg egy kis tengeri sót. Tegyen egy törülközőt a fejére, így még hatékonyabbá teheti a gőzölést. Lélegezzen mélyeket! A gőz felszabadítja az eltömődött pórusokat, biztosítva, hogy a bőr mélyebb rétegeibe is eljussanak a tápláló anyagok.

3. lépés
ARC- ÉS TESTRADÍROZÁS MASSZÁZZSAL

Távolítsa el az elhalt hámsejteket az arcáról és a testéről is. Használjon természetes anyagból készült kesztyűt vagy kefét, így még inkább serkenti a vérkeringést. Kezdje a talpánál, majd körkörös mozdulatokkal haladjon a felsőteste, illetve a karjai felé.

4. lépés
HAJPAKOLÁS

Különösen a téli időszakban fontos a tápláló, intenzív hajpakolás. Nemcsak a száraz, töredezett haj igényel odafi gyelést, a zsíros hajnak ugyanúgy szüksége van kényeztetésre.

5. lépés
KÉNYEZTETŐ FÜRDŐ

A meleg víz és az illatos olajok, kozmetikumok újjávarázsolják a testet és a lelket. A lazító fürdő ideális ideje 20 perc. ennyi idő elég a testnek, hogy a víz melege és a termékek hatóanyagai kifejthessék jótékony hatásukat. Oldódnak a görcsök, megszabadulhat a mindennapok okozta feszültségtől.

6. lépés
ARC- ÉS TESTÁPOLÁS

A fürdést követően a bőr szinte szomjazik tápanyagokban gazdag krémek vagy olajok után, hiszen hidratáltságát csak így őrizheti meg. Érdemes kipróbálni ilyenkor egy táplálóbb, intenzívebb hidratálókrémet az arcra – a bőrtípusának megfelelőt –, és egy olívás, mandulás testolajat.

7. lépés
KÉZ- ÉS LÁBÁPOLÁS

Foglalkozzon egy kicsit a kezével és a lábával is. Habkő segítségével távolítsa el a sarkairól az elhalt bőrsejteket. Polírozza át a körmök felszínét, majd formázza körömreszelő segítségével. A lábait közben kenje be ápoló krémmel vagy olajjal, esetleg kakaóvajjal, sheavajjal, és burkolja be egy-egy törülközőbe annyi ideig, míg manikűröz. A manikűrözéshez se használjon fémeszközöket: körömágyápolóval puhítsa fel a bőrt, és fapálca segítségével tolja vissza, végül reszelővel alakítsa a kívánt formára. Vigyen fel egy réteg alapozó lakkot, majd fesse ki a körmét.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink