A mindennapi bőrápolás, az alkalomhoz illő smink nagyon fontos egy nő életében. Összegyűjtöttük a leggyakoribb bőrápolási, sminkelési hibákat.

Szépségápolási bakik

Nem megfelelő alapozó

Az egyik leggyakoribb sminkelési hiba a nem megfelelő színű alapozó használata. Az üzletben, a mesterséges fények miatt nagyon nehéz kiválasztani a bőr tónusához illő árnyalatot. Érdemes az arcon kipróbálni, és természetes fényben ellenőrizni, hogy megfelelő-e a szín.

Tonik mellőzése

Az arctonikból létezik alkoholos és alkohol nélküli változat. Az előbbi főleg zsíros, pattanásos bőrre ajánlott, és vizet von el, valóban szárítva a bőrt, ezért nagyon fontos használata után a hidratálás. Az alkohol nélküli tonik, elsősorban a lemosótej a szennyeződések maradéktalan eltávolítására szolgál, nem szárít, sőt visszaállítja a bőr pH-egyensúlyát és hidratál is.

Száraz bőr sminkelése

Szintén gyakori hiba, hogy az alapozót dehidratált, száraz bőrre visszük fel. Ilyenkor az alapozó nem fedi el a tág pórusokat, a finom ráncokat, sőt éppen azokat a hibákat emeli ki, amiket el szeretne fedni. Ezért a tonizálás után mindig használjon hidratáló krémet, hagyja felszívódni és csak ezután vigye fel az alapozót.

Korrektor helytelen használata

Sokan ugyanazt a korrektort használják erre a két műveletre, holott az, amelyik képes elfedni mondjuk egy pattanást, túl „nehéz” a szem körüli érzékeny, finom bőrnek. A szemek alá használjon egy árnyalattal világosabb korrektort, és a szemzugtól kifelé haladva, ujjal simítsa a korrektort a bőrbe. A nagyobb bőrhibák, pirosodás elfedésére sárga vagy zöldes árnyalatú bőrhibajavítót használjon az alapozó felvitele után.

Fényvédelem hiánya

Szerencsére egyre többen használnak a mindennapok során is fényvédő krémeket. Sajnos azonban vannak olyan területek, amelyek védelméről elfeledkezünk. Az arc, a fül, a nyak érzékeny bőre védelem nélkül nem tud ellenállni a káros sugárzásnak. A megpirult bőr nemcsak fájdalmas: a súlyos következmények – pigmentfoltok, ráncok – később jelentkeznek.

Durva tisztítás és hámlasztás

A durva arcradírok hatására a bőr „elfelejti”, hogyan kell megóvnia a nedvességet, és sérül természetes védőrétege. Bőven elegendő hetente egyszer vagy kétszer leradírozni az elhalt hámsejteket, de ha érzékeny a bőre, használjon inkább tisztító maszkokat. 

Otthoni arctisztítás

Az otthoni arctisztítás nem veszélytelen: a nyomkodás során a bőr sérül, és ha nem tisztítja, fertőtleníti a bőrt, könnyen elfertőződhet még a legkisebb pattanás is, így pedig nemhogy javítana, sokkal inkább ront a helyzeten. A legjobb, ha szakemberre bízza az arctisztítást.

Túl sok hajápoló szer használata

A legfontosabb a hajtípusának megfelelő sampon kiválasztása. A hajvégeket ápolja balzsammal. Speciális problémák esetén ajánlott még különféle szérumok használata, de teljesen felesleges különféle habokat és ragyogást ígérő csodaszereket használni.

Sminkelés mesterséges fénynél

A legtöbb sminkbaleset a mesterséges fényeknek köszönhető. Így lesz maszkszerű az alapozó, túl sok a pirosító, csomós a szempillán a festék. Ha befejezte a sminkelést, egy kézi tükörben nézze meg a végeredményt az ablaknál. 

Nem a bőrtípusnak megfelelő krémek használata

A bőrápolás fontos alapszabálya, hogy mindig a bőrtípusnak megfelelő készítményeket használjunk. Érdemes szakemberhez fordulnia, aki segít kiválasztani azokat a termékeket, amelyekre a bőrének szüksége van.

Túlszedett vagy elhanyagolt szemöldök

A szemöldök keretbe foglalja az arcot, világossá teszi a tekintetet, de persze csak akkor, ha megfelelően van formázva. A legjobb, ha első alkalommal szakember segítségét kéri a formázáshoz.

Erős szájkontúrozás

Szerencsére az erős szájkontúrok ideje leáldozott. Ezek használatával ugyanis nem a kívánt nagyobbító hatást érték el, sokkal inkább természetellenes volt a végeredmény. A legjobb, ha csak szájfényt használ, ez valóban optikailag teltebbé teszi az ajkakat. Ha mégis ragaszkodik a szájceruzához, az színben mindig harmonizáljon a rúzzsal és a szájfénnyel

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink