Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.

3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek

Sokkal kevesebb elhízott embert találunk a vegetáriánusok körében, akik például nem szenvednek koleszterin problémáktól. A szív és érrendszeri betegségek, a rák a köszvény és a cukorbetegség sem fenyegeti őket. Ráadásul a vegetáriánusok általában más életmódot folytatnak, mellőzik a dohányzást, alkoholfogyasztást, sportolnak, figyelmet fordítanak a nyugodt étkezésre, többet tesznek lelki egészségük megóvásáért. Nem véletlen talán, hogy ezek az emberek sokkal hosszabb ideig is élnek. Ha szeretnéd te is néha kipróbálni, mutatunk néhány egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételt.

Hamis májkrém

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 400 g fehér bab (konzerv)
  • frissen őrölt bors
  • morzsolt majoránna

ELKÉSZÍTÉS:

A vörös- és a fokhagymát tisztítsuk meg, vágjuk finomra. Forrósítsuk fel az olajat, fonnyasszuk meg rajta a vöröshagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, és kevergetve pirítsuk fél percig. A babot szűrőbe téve öblítsük és csepegtessük le. Adjuk a hagymás alaphoz, majd sózzuk és borsozzuk meg, ízesítsük egy kevés majoránnával. Öntsünk hozzá 100 ml vizet, és forraljuk az egészet néhány percig. Végül botmixerrel törjük az egészet krémesre. Kenyérre kenve tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc

Egy adag: 150 kcal

Kölessel töltött padlizsántekercs

Fotó: pixabay

Hozzávalók (4 személyre):

  • 200 g köles
  • 2 db padlizsán
  • 2-3 ek olaj
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 200 g natúr görög joghurt vagy tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma

ELKÉSZÍTÉS:

A kölest főzzük puhára háromszoros mennyiségű, sós vízben, majd hagyjuk langyosra hűlni. A megmosott padlizsánokat hosszában vágjuk fel vékony szeletekre, és süssük meg azokat az olajon Forgassuk össze a kölest a megtisztított, felaprított lila hagymával és petrezselyemmel. Osszuk el az így kapott tölteléket a padlizsánszeleteken, kissé nyomkodjuk le, majd tekerjük fel mindet. A joghurtot vagy tejfölt keverjük simára egy kevés sóval és a meghámozott, lereszelt fokhagymával. Ezzel meglocsolva tálaljuk a padlizsántekercseket.

Elkészítési idő: 45 perc + hűtés

Egy adag: 375 kcal

Langyos bulgursaláta bébispenóttal

spenót

Fotó: unsplash.com

Hozzávalók (4 személyre):

  • 200 g bulgur
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g bébispenót
  • ½ db citrom
  • 1 csokor újhagyma
  • 100 g magkeverék (fenyő-, tök- és napraforgómag)

ELKÉSZÍTÉS:

A bulgurt főzzük puhára kétszeres mennyiségű sós vízben. Azután húzzuk le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pároljuk rajta üvegesre a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Reszeljük rá a meghámozott fokhagymát, majd dobjuk rá a megtisztított spenótleveleket, és kissé fonnyasszuk meg azokat. Forgassuk össze a bulgurt a spenótos keverékkel, a citrom kifacsart levével és a megtisztított, felkarikázott újhagymával. A magkeverékkel megszórva tálaljuk a salátát.

Elkészítési idő: 30 perc

Egy adag: 375 kcal

Tipp!

Vásároljunk egyszerű recepteket tartalmazó vegetáriánus szakácskönyvet. Meg fogjuk látni, nem is olyan bonyolult, csak a kezdet nehéz, hogy egy kicsit átalakítsuk étkezési szokásainkat.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Fitness lady lett a nagymama, Gabi 50 évesen kezdett versenyezni
Sokan alig akarják elhinni, hogy Koltai Gabriella túl van a hatodik X-en. Az pedig még meglepőbb, hogy csak 40 éves kora után kezdett el edzőterembe.
Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!

Ajánlataink