Biztos önnel is megesett már, hogy az edzőteremben – akár a gépparkban, akár a csoportos órán – az egyik sporttársa valami olyat tett, amit nehezen tudott tolerálni. Például nem törölte le az izzadságát a gépekről, vagy „elfelejtette” kikapcsolni a futópadot, ami miatt az utána következő nagyot nyekkent, a földön elterülve. Ezeken a triviális bakikon kívül még sokféle módon szeghetjük meg az edzőtermek íratlan szabályait, ezért megkérdeztük a kedvenc edzőinket, hogy őket mi készíti ki a legjobban.

Edzőtermi bosszúságok

A homo mobilephonicus

Telefonálni edzés közben? Pont olyan, mint amikor a moziban felvesszük a telefont. „Bocs, most nem érek rá, edzésen vagyok!” Nem csak az edzésből zökkenthet ki a telefonálás, de a trénerrel szemben is igen nagy tiszteletlenség. Persze előfordulhatnak kivételes esetek is, amikor konkrétan egy nagyon fontos hívást várunk. Ekkor viszont előre jelezzük az edzőnek, hogy ha csörög a telefon, ki kell szaladnunk… és tényleg menjünk is ki a teremből.

Az internet csapdájában

Még rosszabb, amikor edzés közben valaki a telefonját nyomkodja. „Egyszer nagyon lelassult a csoport egy köredzésen. Akkor vettem észre, hogy az egyikük nyomogatja a telefonját, facebookozott két feladat között.” Tudatni a világgal, hogy épp teszünk valamit az egészségünk érdekében nem rossz dolog, de tényleg egy órára sem tudunk elszakadni a közösségi médiától? Naponta akár több órát is a képernyő előtt, a klaviatúra nyomkodásával tölthetünk, legalább az órán törekedjünk arra, hogy ne az ujj izmainkat eddzük.

A YouTube-on nem így mutatták!

„Az egyik kedvencem az okos vendég. Aki úgy jön személyi edzésre, hogy már mindent tud. De akkor miért van rám szüksége?” – kérdezte az egyik edző, aki nemegyszer találkozott már olyan vendéggel, aki kétségbe vonta a szakértelmét, mert a YouTube-on máshogy látta a gyakorlat kivitelezését. Amikor edzőt választunk, akkor is ugyanazok a szabályok érvényesek, mint amikor fogorvost, fodrászt vagy akár pszichológust. Fel kell tennünk a kérdést: Megbízom benne? Szakmailag a topon van? Ha igen, akkor ne kérdőjelezzük meg a módszereit.

Mint akit vágni visznek

„Egy-két vendég olyan arccal tud bejönni és távozni az óráról, mintha épp a vágóhídra készülne. Ha nincs kedvünk az edzéshez, akkor tényleg jobb otthon maradni, mert csak szenvedés és kínlódás lesz a vége, amivel a többieket is megfertőzhetjük.” Ismerős, ugye? Amikor a hátunk közepére sem kívánjuk az egészet, és percenként nézzük az óránkat, hogy mikor lesz már vége a szenvedésnek? A baj csak az, hogy mindez kiül az arcunkra is, és ezt az edző és mindenki más is látja. Ráadásul magunknak sem teszünk jót vele: cseppet sem lesz hatékony az edzés, rossz szájízzel térünk haza, csappan a motivációnk, és egyébként sincs semmi értelme több mint egy órát elpocsékolni egy napból.

A szülőszobán is halkabban nyögnek

Amikor anyait-apait beleadunk, és már-már a határainkat feszegetjük, a hangos nyögéssel és üvöltéssel csak a gőzt engedjük ki, de vajon a 2×16 hasprést nevezhetjük-e olyan kemény munkának, amely indokolja a hangos nyögéseket? „Sokszor tapasztalom, hogy az óralátogatók egy része csak trécselni érkezik a barátnőjével. Ezek a kliensek 1-2 hónap múlva le is szakadnak tőlünk, de amíg ott vannak, parádés műsort csinálnak! Minden gyakorlatnál, minden ismétlésnél, és sokszor még a nyújtásnál is akkorákat nyögnek, hogy mindig körbe kell néznem: vajon tényleg szadista vagyok ma, vagy csak eltúlozzák a dolgot?” Feltételezzük, hogy utóbbiról lehet szó, mert aki vett már részt igazán izzasztó órán, az pontosan tudja, hogy nem közben, hanem két nappal utána fogunk nyögni nagyokat…

Rend a lelke mindennek

Bár evidens, hogy ha elvettünk egy eszközt, azt vissza is kell vinni a helyére, mégis előfordul, hogy rendetlenek vagyunk. „Erre született az a remek mondás, hogy csak akkor nem kell elpakolnod magad után a súlyokat, ha már 50-es karod van. Amíg nincs, addig tisztelj másokat!” Ezek voltak az edzőink válaszai, de vajon önt is ugyanígy bosszantja valami? Vágjon vissza kedvenc edzőinknek és írja meg a Facebook-oldalunkra!

Ezek is érdekelhetnek

Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.

Ajánlataink