Közhelynek tűnik, de többnyire sajnos igaz a megállapítás, miszerint a hölgyek többsége nem elégedett önmagával. Az egyik leggyakoribb gond a haj. Akinek göndör fürtöket adott a természet, az egyenes hajra vágyik, és fordítva, a szőke feketét szeretne, a rövid hajú hosszút – és a listát még lehetne sorolni. Ne adja fel, minden elérhető és megvalósítható, ha csak rövid időre is. Néhány trükk a megújuláshoz.

Hajas trükkök

Hogyan lesz gyönyörű hullámos a haja…

…egy napra?

A legkönnyebb helyzetben akkor van, ha a haja kissé dús és hullámos textúrájú. Nincs is más dolga, mint egyszerűen befújni a haját göndörítő sprayjel, majd hagyja a szabad levegőn megszáradni. Ha biztosra akar menni, diffúzor segítségével szárítsa. Garantált a hullámos, dús hatású frizura rövid idő alatt. Ha nem ilyen szerencsés, és a haja egyenes, vékony szálú, több lehetőség közül választhat.

Kezdjen egy dúsító samponos mosással, utána használjon balzsamot és hajhabot. Bár úgy tűnhet, a hajcsavarók ideje lejárt, érdemes egy pár darabot beszerezni. Attól függően, hogy göndör vagy hullámos hajat szeretne, kisebb vagy nagyobb hengereket használjon. Ha csak négy-öt darab nagy hengerrel dolgozik, szexi, lágy hullámokat tud a hajába varázsolni. A legegyszerűbb persze hajsütő vassal göndöríteni.

Figyeljen arra, hogy használat előtt kezelje a haját hővédő termékekkel, megóvva a hajszálakat a meleg roncsoló hatásától. Ha egy tincset már begöndörített, tekerje vissza az ujjára (követve a haj tekeredésének az irányát), és egy hullámcsattal rögzítse a fejtetőn. Így a haj csigaformában hűl ki és tartósabb lesz a göndörség.

Laza fürtöket otthon is megtalálható, hétköznapi eszközök segítségével is készíthet. Sőt, ha csak simán becsavarja vagy befonja a vizes haját és hagyja a levegőn megszáradni, szép hullámos frizurát kap. De tekerheti a haját papír- vagy szivacsdarabokra, zoknira, kendőre.

…hosszabb időre?

Nagy csodák nem történtek ez ügyben az elmúlt időszakban, így igazán tartós hullámokat még mindig a régi, jól bevált dauerolással lehet elérni. Tartós hullám készítésénél kémiai anyagokat használnak a haj 97 százalékát kitevő keratin felpuhítására, majd ezt követően oxidálószerekkel rögzítik az átalakított formát. Bár egyre többféle dauervíz jelenik meg a piacon, sajnos káros hatásokkal még mindig számolni kell. A haj könnyen szárazzá és fénytelenné válik, esetleg töredezni kezd, és hajhullás is kialakulhat.

Hogyan lesz egyenes a haja…

…egy napra?

Ha hullámos hajjal áldotta meg a természet, nem lesz nehéz dolga. Mivel a hullámos haj legtöbbször száraz és durva tapintású, a legfontosabb a megfelelő samponnal történő mosás. Szükség esetén használjon hidratáló balzsamot, amelyek segítenek a hajszálak nedvességtartalmának megőrzésében. Mosás után nagy körkefe segítségével szárítsa meg a haját. A göndör fürtök kiegyenesítéséhez a legbiztosabb módszer a hajvasalás. Sajnos használata nem tesz jót a hajnak: nedvességet von el a hajszálakból, amelyek így fénytelenné válnak, könnyebben töredeznek. Mindennapi használata tehát nem javasolt, de alkalomadtán nyugodtan kivasalhatja a haját.

…hosszabb időre?

Ha nem szeretne mindennap bíbelődni a hajszálak kiegyenesítésével, a tartós hajegyenesítés a megoldás. A legnépszerűbb az úgynevezett brazil keratinos hajegyenesítő, amely egy hőre aktiválódó hajszerkezet-újraépítő kezelés: egy speciális oldatot visznek fel a hajra, amit hajvasalóval kiegyenesítenek. Aktív összetevője a keratin. Ez a módszer nem károsítja a hajat, és az eredmény kb. 3 hónapig tart.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink