Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!

Így eddz, ha városban élsz!

A városi túra talán legfontosabb eleme nem is a kényelmes cipő, hanem a lelkesedés és a kíváncsiság. Ha olyan helyekre látogatsz, ahol még nem voltál amelyeket élvezettel fedezel fel, észre sem veszed, hogy akár öt kilométert is sétáltál. Arról nem is beszélve, hogy már napi 20 perc sétával rengeteget tehetsz az egészségért.

Néhány tipp, hogy biztosan jól sikerüljön a túra

Készülj fel!

Figyelj rá, hogy kényelmes és az időjárásnak megfelelő ruhát válassz a kiránduláshoz. Lapos talpú, kényelmes cipőt, vízhatlan ruhát húzzon, öltözz rétegesen. Lehet, hogy a lakásból kilépve még fázol, ám pár perc után bemelegszel majd. Egy túl meleg vagy átizzadt ruha tönkreteheti a programot.

Szedd össze a családot!

Remek vasárnapi program a család minden tagjának, idősebbeknek, fiatalabbaknak egyaránt. Nem tesznek nagy távot, nem utaznak messzire, ugyanúgy élvezhetik a túrát a kicsik, mint a nagymama.

Tervezz keresztedzést!

Ha jól megfigyeled, az egész város egy hatalmas kültéri edzőterem. A parkban a padokon végezhet tricepszerősítő gyakorlatokat, a magaslati helyek megközelítése, a lépcsőzés remek popsiformáló edzés, de egy kisebb parkban még futhatsz is egy keveset.

Ne félj az eltévedéstől!

Hiába élsz a városban évek óta, bizony, az őslakosokkal is előfordul, hogy eltévednek. És mi a városi túra lényege, ha nem az, hogy új helyeket fedezz fel?

Lassan kezdj, gyorsíts a végén!

Ne rohamtempóban indulj neki a városi sétának! A szakasz első felében sétálj ráérősen, hiszen a bemelegítés ezúttal is fontos. Ha túl gyorsan indulsz, csakhamar elfáradsz, és oda az élvezet. Hazafelé azonban már belefér az erőltetett tempó, talán egy kis futás is…

Olvass utána – előre!

edzésnapló, edzés, sport

Fotó: Shutterstock

A túra előtt érdemes egy keveset kutakodni az interneten a város történetéről. Látogass meg híresebb, történelmileg fontos helyszíneket – így nem csak mozogsz, de tanulsz is.

Nézz fel, nézz körbe!

Gondoltad volna, milyen szép helyek mellett sétálsz el napról napra? Hajlamosak vagyunk a hétköznapokban nem látni távolabb az orrunknál. A túra során ne siess: fedezd fel valóban a várost, lásd meg a szépségeit. Sosem tudhatod, hol akadsz rá a következő kedvenc helyedre – ami akár rendszeres kirándulócélponttá is válhat.

 

Ez is érdekelhet:

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez lesz a kedvenc diétás, nyári sütid: barackos ropogós
Ezt a diétás édességet pillanatok alatt elkészítheted, hidegen és melegen is isteni. 
Ezért nem mindegy, hogyan pótlod a magnéziumot
A magnézium a szervezet számos folyamatában fontos szerepet játszik, beleértve a vérnyomás és a vércukorszint szabályozását, az energiatermelést és a csontok optimális egészségének megőrzését.
Időnként nem árt egy kis takarítás: használd a turmixok erejét
Ilyenkor tavasszal érdemes kihasználni a rengeteg friss zöldség és gyümölcs gyógyító erejét. Igyunk minden nap turmixokat!
Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.

Ajánlataink