Gyors zuhany vagy hosszan tartó fürdőzés a kádban? Nyáron többnyire az első megoldást választjuk, hiszen a nagy hőségben nem vágyunk a habokba merülni. De a hűvösebb napokon előfordulhat, hogy a testnek szüksége van egy kis lazításra, és erre jó lehetőség egy finom fürdő. Gyújtson gyertyát a fürdőszobában, kapcsoljon be nyugtató zenét, és máris kezdődhet a terápiás fürdőzés.

Pihentető fürdők

HA PIHENTETŐ ÉJSZAKAI ALVÁSRA VÁGYIK

Tipp

Kamillás, levendulás fürdő A levendula nyugtató hatása jól ismert: javítja a kedélyállapotot, gyorsabbá teszi az elalvást, segít megszüntetni az alvászavart. Antibakteriális, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása is van, a pattanásos, gyulladt bőrt nyugtatja, ápolja. Enyhíti a gyulladásos izomfájdalmat. A kamilla két olyan vegyületet – apigenint és luteolint – is tartalmaz, amelyek nyugtató hatásúak.

RECEPT:

Tegyen ½ csésze szárított, zúzott levendulát és 1 csésze kamillát pamutrongyba, és áztassa a füveket a fürdővízben 5 percig. Utána távolítsa el a füveket és relaxáljon a vízben 1520 percig.

HA ENERGIKUSABB SZERETNE LENNI

Tipp

Borsmentaolajos, citromos fürdő A borsmenta élénkíti a központi idegrendszert, elűzi az álmosságot és a fáradtságot, élénkít és segíti a tiszta gondolkodást. A citrom frissít, élénkít és javítja a közérzetet, a hangulatot.

RECEPT:

Facsarja ki 5 citrom levét és adja a fürdővízhez. Csepegtessen hozzá 5-10 csepp borsmentaolajat. Fürdés közben lélegezzen mélyeket.

HA EGY ESŐS NAP UTÁN ÁTMELEGEDNE

Tipp

Eukaliptuszos, teafaolajos fürdő Az eukaliptusz-olaj ápolja a bőrt és kedvezően hat a légutakra. Enyhíti a meghűlés és a különböző légúti fertőzések tüneteit. A teafaolaj igen erős antibakteriális, antivirális és gombaellenes tulajdonságokkal bír.

RECEPT:

Adjon 5-10 cseppet mindkét olajból a fürdővízhez. Lélegezzen mélyeket, miközben 10-15 percig pihen a meleg vízben.

HA IZOMFÁJDALMAI VANNAK

Tipp

Levendulás, Epsom-sós fürdő A levendula enyhíti a gyulladásos izomfájdalmat, könnyít a fáradt, igénybe vett izmokon. Az Epsom-só, vagy más néven magnézium-szulfát segít eltávolítani a szövetek között felhalmozódott vizet, és megszünteti a már kialakult gyulladást.

RECEPT:

Keverjen a fürdővízhez 1 csésze Epsom-sót és ½ csészényi szárított levendulát. Áztassa magát 20 percig.

HA PUHA BŐRRE VÁGYIK

Tipp

Mézes, zabpelyhes, tejporos fürdő A tejpor magas zsír- és fehérjetartalmának köszönhetően támogatja a bőr vérkeringését, jól hidratál. A méz segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát, a zabliszt nyugtatja, védi, táplálja a bőrt.

RECEPT:

Keverjen el 1 csésze finomra őrölt zabpelyhet ¼ csésze mézzel és 1 csésze tejporral. Öntse a keveréket a fürdővízhez, és áztassa magát 1520 percig a vízben. Utána tápláló olajjal hidratálja a bőrét.

HA MÉREGTELENÍTENE

Tipp

Sós, szódabikarbónás fürdő A tengeri só, az Epsom-só, a szódabikarbóna, az almaecet segítenek eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből.

RECEPT:

Oldjon fel ¼ csésze tengeri sót, ¼ csésze Epsom-sót és ugyanennyi szódabikarbónát 1 liter forró vízben. Engedje tele a kádat meleg vízzel, adjon hozzá 1/3 csésze almaecetet, majd öntse hozzá a sós keveréket és pár csepp borsmenta- vagy levendulaolajat. Áztassa magát a vízben 30 percig.

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink