Sok férfi szeret kalandozni a konyhában, sőt szereti egy vacsorával elcsábítani választottját. Nem mindegy azonban, hogy fagyasztott pizza vagy grillezett lazac a menü. Ahogyan főz, olyan az életben is! Ha ízlik, fűszerezze ízlése szerint!

Hogyan főz a pasi? A fakanál árulkodik a személyiségről

Szabad szellemben

A recept nem más, mint inspiráció? Az ilyen férfi általában kreatív, nyitott, szabad szellemű gondolkodó. Főzés közben a saját megérzéseire, élményeire és ízlésére hagyatkozva alakítja ki a végső fogást. Ez mindenképpen azt jelenti, hogy a kreativitás mellett olyan emberről van szó, aki igencsak érzékeny a környezetére, képes átérezni mások problémáit, szívesen meghallgat másokat, s jó érzékkel ad tanácsokat is.

Rázva, keverve

A rázós, keverős stílusban főző férfi előszeretettel és rutinosan mixeli a friss és a konzerv, esetleg félkész alapanyagokat. Mindezt úgy, hogy abból látszatra valami olyasmi álljon össze, amit hosszú időn keresztül kreáltak, ízesítettek. Fontos számára a praktikum, a hatékony és gyors munka, de épp ennyire értékeli a finom ízeket. Például, ha spagettit készít, feldarabolja a hagymát, a gombát, zöldségeket, majd fog egy üveg paradicsomszószt, a serpenyőbe zuttyintja, és boldog elégedettséggel szemléli mesterművét. Számára az üveges paradicsomszósz a biztos pont, az alapanyag, a jó barát, amelynek mindig ugyanolyan íze van. A való élete minden területén – magánélet, munkahely, baráti társaság – is szüksége van egy ilyen biztos pontra. Egy legjobb barátra, a szokásos reggeli kávéra a kollégákkal, egy megbízható társra.

A grillmester

A férfi számára a lehető legjárhatóbb út, ha főzni szeretne. Zsíros tarjaszeletek, vastag karajok, steakek, fűszeres pácok, sör. A pácokkal nagyot hibázni nem lehet, recept se kell, csak keverni, fűszerezni, pácolni, majd állni büszkén a grill mellett és mindent ropogósra sütni. A férfi, aki zsíros szeletekkel enni ad asszonyának, családjának, a védelmező, gondoskodó bölcs szerepében tetszeleg. (Hogy a pácolás és grillezés utáni mosogatnivaló a nő dolga, hát istenem.) A grillkirály általában gondoskodó, problémamentes, szeretetteljes. Ugyanakkor érzékeny lélek, aki nem bírja a kritikát. Olyan társra vágyik, aki nem dörgöli az orra alá a hibáit, hanem elfogadja mindazt, amit ad, úgy, ahogyan adni tudja.

Az ínyenc

Az ínyenc szakács rendszeresen követi a főzős műsorokat, figyelemmel kíséri a trendeket, minden újat kipróbál. Nem retten vissza attól, ha hetekig tart beszerezni egy adott étel összetevőit, addig megy, míg a legkülönlegesebb fűszereket meg nem találja. Az, aki ilyen nyitottan, körültekintően főz, az élet minden területén nyitott az újdonságokra és kitartóan próbál ki új dolgokat.

Mikrógourmet

Fagyasztott pizza a sütőbe, esetleg egy üveg paradicsomszósz a mikróba, elősütött halkarika az olajba. Körülbelül ennyit hajlandó a mikrógourmet elvégezni a konyhában. Az idő a lényeg, minél gyorsabban legyen kész, együnk, éhen már nem halunk, majd a ketchuptól jó íze lesz mindennek. Aztán térjünk fontosabb dolgokra. A mikrómániás pasinak nem lételeme a főzés. Sem a főzést, sem az ízeket nem élvezi különösebben, az evés és főzés nála alapvető funkció, nem élvezet. Sajnos az életben is így viselkedik. „Az idő pénz” alapon működik, nem szeret ugyanazzal a dologgal sokat foglalkozni, nem szeret sok időt egy helyben vagy akár egy partner mellett eltölteni.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink