A szerencsések könnyen rátalálnak arra az illatra, amely tökéletesen illik az egyéniségükhöz, mások sokáig keresik az igazit. Vannak, akik egy életre választanak parfümöt, és akadnak, akik minden alkalomra más és más illatfelhőbe burkolóznak. A parfümválasztás komoly feladat, igazi kihívás. Tippek, hogyan találhatja meg az önnek leginkább megfelelő parfümöt.

A tökéletes illat

Legyen türelmes!

A parfümvásárlás nem lehet gyors és egyszerű, legalábbis akkor, ha új illatot keres. Az összes parfümöt képtelenség végigszagolgatni, egyszerre csak négyet-ötöt próbáljon ki. Ha tetszik egy illat, fújja a bőrére – a legjobb, ha a csuklója fölé, esetleg az alkarjára tesz egy leheletnyit – és viselje egész nap. A parfüm jegyei csak órák múlva teljesednek ki. Ennyi idő alatt el tudja dönteni, hogy valóban illik-e önhöz az illat, és ráér ekkor megvenni a parfümöt.

Kérjen segítséget!

Általában van valami közös azokban a parfümökben, amiket használ, így ha új illatot szeretne kipróbálni, mondja el az eladónak, melyek azok, amelyeket szeret. A parfüm nem egy élelmiszer-ipari termék, ahol az összetevőkre kell koncentrálni, inkább jellemzőket keressen.

Ne csábuljon el!

Az ismert nevek és a szép, különleges csomagolás néha nagyobb vonzerő, mint maga az illat. Gondolja végig, mielőtt a kosarába teszi az új illatot, hogy valóban a legjobb választás-e az adott parfüm. Ha a legapróbb kétely is felmerül önben, inkább hagyja a polcon a parfümöt. Ne válasszon csak azért egy parfümöt, mert a barátnőjén, kolléganőjén kellemesnek találta az illatot. Biztos, hogy az ön bőre másként fog rá reagálni.

Nem mindegy, hová fújja

A parfümöt mintegy 15 cm távolságból fújja szabadon lévő bőrfelületre, ahol a vérkeringés élénk. Ilyen a nyak, a csukló, az alkar és a könyökhajlat. Ne koncentráltan, egy helyre fújja, mert így nem oszlik el egyenletesen. Ha azt szeretné, hogy az illat tovább tartson és kevésbé legyen intenzív, a hajára is fújjon egy keveset. Gyakori hiba, hogy a csuklókat összedörzsölik parfümhasználat után. Ekkor azonban az illatszer molekulái megváltoznak, felborulhat az összetevők egyensúlya és torzulhat az illat. Hagyja, hogy az illatszer magától megszáradjon. A teste melege segíti az illat eloszlását. A fémórák, ékszerek is megváltoztathatják a parfümök illatát. Mielőtt beparfümözné magát, gondolja végig, milyen ékszereket fog viselni!

Óvatosan a mennyiséggel!

Hogy mennyi parfümöt kell használni, sok mindentől függ, elsősorban az illatkategóriától és az illatanyag koncentrációjától. A citrusos, friss illatokból használhat többet, ám a fűszeres, nehéz illatokkal bánjon óvatosan. Alapszabály, hogy mindig kevesebbet fújjon magára, mint amennyit elégnek érezne, hiszen míg ön az idő múlásával megszokja az illatot, addig a többi ember számára az illata egy új inger. A túl sok parfüm hivalkodó, azt a látszatot kelti, hogy viselője agresszív, erőszakos.

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink