Mindenkivel előfordult már, hogy szégyentelenül megbámulta a mellette ülő, álló nőt, és közben arra gondolt, vajon mi a titka a gyönyörű hajának, sima arcbőrének, hibátlan fogsorának? Nos, a kortalan és majdnem tökéletes megjelenés apró trükköknek köszönhető – a szerencsés géneken kívül, persze. Egyszerű tanácsok a ragyogó szépségért.

A kortalan megjelenés titka

Használjon szezámolajat!

Minden reggel masszírozza át a testét szezámolajjal. Értékes vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, különösen a száraz bőrre jótékony hatású. A masszázs fokozza a vérkeringést, az olaj ragyogóvá teszi a bőrt. A masszázs után zuhanyozzon le. Az olaj természetesen tisztítja a bőrt, és kíméletesen eltávolítja az elhalt bőrsejteket.

Szedjen halolajkapszulát!

A halolaj nemcsak a szívet és az immunrendszert erősíti, de segíti a haj növekedését és csodákra képes a bőrápolásban is. Esszenciális zsírsavai létfontosságúak a bőr egészsége szempontjából, és remek hidratáló. Véd a korai öregedéssel szemben, gátolja az androgénképződést, és jól használható az ekcéma és a pikkelysömör kezelésében.

Igya meg gyorsan a kávéját!

A kávéfogyasztás által okozott fogelszíneződés csak egy bizonyos idő után lesz látható. A kávé akkor színezi a fogakat, amikor a benne található tanninok a fogzománcra tapadnak. Ha a kávét hosszú időn át kortyolgatja, a bevonat újra és újra a fogzománcra kerül. Hogy ezt elkerülje, igya meg gyorsan a kávéját és utána mosson fogat.

Ne feledje: a kevés több!

A szépségipar ontja magából az újdonságokat, nehéz nemet mondani a sokat ígérő csodaszereknek. Ha nem figyel, rengeteg pénzt elkölthet olyan krémekre, szérumokra, alapozókra, amelyekre tulajdonképpen semmi szüksége. A legegyszerűbb bőrápolási rutin a leghatékonyabb: keresse meg a bőrtípusának megfelelő készítményeket: arclemosót és hidratálót, alapozót vagy színezett arckrémet – és kész.

Kerülje a finomított cukrot!

A feldolgozott cukor felgyorsítja az öregedési folyamatokat, gyengíti a bőr kollagéntermelését, ami a bőr megereszkedéséhez, a ráncok idő előtti megjelenéséhez vezethet. Egyen sok friss zöldséget és gyümölcsöt, és kerülje a cukros ételeket, italokat.

Ápolja a szem környékét!

A szem körüli bőr vékony, érzékeny, ezért külön ápolást igényel. Az arckrémek irritálhatják a bőrt ezen a területen, de a megfelelő szemkörnyékápolókkal az ilyen problémák megelőzhetők. A szemránckrémek nem jutnak a bőr kötőszöveti rétegébe, jelentős mélységbe, így a tartós ráncokat már nem tudják feltölteni. csökkentik viszont a szarkalábak mélységét, enyhítik a szem alatti duzzanatokat, halványítják a szürke karikákat.

Kényeztesse a kezét!

Az időjárás, a különböző vegyi anyagok kiszárítják a kézbőrt. A száraz bőr hamarabb öregszik, így az idő múlásáról leginkább a kéz árulkodik. A kezek ápolása ezért legalább olyan fontos, mint az arcbőré. Ehhez nem megfelelőek az arckrémek, testápolók, speciális kézápolókat kell használni. A gyógyszertárakban, drogériákban széles a kínálat kézkrémekből, érdemes többet is kipróbálni.

Járjon masszázsra!

A masszázs az egyik leghatékonyabb módja a stresszoldásnak. Hatására ugyanis oldódik a felgyülemlett feszültség, az izmok ellazulnak, így elkerülhető a hát- és nyakfájás, a migrén és a depresszió.

Hajszárítás csak természetesen!

A hajszálakban hő hatására a hidrogénkötések megváltoznak, így sérülékenyebbé válnak, könnyen roncsolódnak, meghasadnak és eltörnek. A fejbőrnek sem tesz jót a forró levegő: kiszáradhat, a felső hámréteg sérülhet és leválhat. A legjobb, ha törülközővel felitatja a nedvességet, majd szobahőmérsékleten hagyja a haját megszáradni.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink