A konyhában, kamrában fellelhető szépségápolási csodaszerekről már sokszor írtunk. Most összegyűjtöttük a tíz leggyakrabban jelentkező problémát, amelyeket gyorsan, hatékonyan kezelhetünk olyan alapanyagból készített krémekkel, pakolásokkal, amelyek minden háztartásban megtalálhatók.

Csodaszerek a konyhából

GOND: mitesszerek
MEGOLDÁS: fahéj
MIÉRT? A fahéj antibakteriális tulajdonságú, csökkenti a gyulladást, segíti a sebgyógyulást, serkenti a vérkeringést. 3 teáskanál mézhez keverjen 1 teáskanál fahéjat, keverje el alaposan, majd vigye fel a mitesszeres bőrre. Hagyja hatni 10-15 percig, majd öblítse le.

GOND: kócos haj
MEGOLDÁS: olívaolaj
MIÉRT? Az olívaolaj gazdag antioxidánsokban, amelyek védik a hajat (is) a káros környezeti hatásoktól. Magas vitamintartalma révén regenerálja, táplálja, hidratálja a sérült, vitaminhiányos hajszálakat. Keverjen el 1 tojássárgáját 1 evőkanál natúr joghurttal és 1 evőkanál olívaolajjal. Hajmosás után vigye fel a hajára a pakolást, hagyja hatni 25 percig, majd alaposan öblítse le.

GOND: sárga fogak
MEGOLDÁS: kurkuma
MIÉRT? A kurkumában erős gyulladáscsökkentő, antimikrobiális anyagok találhatók, amelyek jót tesznek a szájhigiéniának. Az egyébként mindent sárgára színező fűszer a fogakat és a szájüreget nem színezi meg. Pontosan nem tudják, miért, de fehéríti a fogakat. Keverjen el 2 evőkanálnyi kurkumát ½ teáskanál szódabikarbónával, adjon hozzá 1 evőkanál organikus, szűz kókuszolajat és a szokásos módon mosson fogat a keverékkel.

GOND: leégés
MEGOLDÁS: tej
MIÉRT? A benne lévő zsírok és vitaminok enyhítik az enyhe bőrpír, a száraz, feszessé vált bőr okozta kellemetlen érzéseket. Mártson egy puha mosdókesztyűt hideg tejbe, és borogassa be az érintett területet, vagy adja a tejet a langyos fürdővízhez, merüljön bele 15 percre, majd óvatosan itassa fel a nedvességet a bőréről.

GOND: apró sérülések, bőrpír
MEGOLDÁS: kamillatea
MIÉRT? Olyan anyagokat tartalmaz, melyek segítik a bőrsejtek regenerálódását. Erős gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású. Készítsen teát filteres vagy szárított kamillából. Hűtse le, majd vattapamaccsal, pamutronggyal törölje át a sérült bőrfelületet.

GOND: száraz bőr
MEGOLDÁS: zabliszt
MIÉRT? Keményítőtartalma nemcsak táplálja a bőrt, de védőréteget is képez, amellyel a nedvesség a bőrben marad. Adjon 2-3 evőkanál finomra őrölt zabpelyhet a fürdővízhez, áztassa a testét 15 percig, majd óvatosan törölközzön meg.

GOND: korpásodás
MEGOLDÁS: citromlé
MIÉRT? A citrom savtartalma segít megteremteni a fejbőr pH-egyensúlyát. Természetes fertőtlenítő. Masszírozzon 1 evőkanál citromlevet a fejbőrbe legalább 10 percen át, majd mossa meg a haját a szokásos módon. Készíthet citromos lemosót is: 1 csésze vízhez adjon 1 evőkanál citromlevet, és mindennap öblítse le a fejbőrét és a haját a keverékkel.

GOND: akne
MEGOLDÁS: paradicsom
MIÉRT? Méregteleníti a bőrt, fertőtlenítő, hámlasztó hatású, gyorsítja a bőr regenerálódását, összehúzza a pórusokat. Tegyen egy kis darab paradicsomot közvetlenül a pattanásra vagy a hegekre. Hagyja hatni 10-15 percig, majd távolítsa el és öblítse le a bőrt bő langyos vízzel.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink