Mindig kíváncsian figyeljük, mivel tartják magukat karban a hollywoodi sztárok. Egy részük imádja az újdonságokat, és ezt jól ki is használja a fitneszipar, újabb és újabb módszereket eszelnek ki az újdonságra hajtóknak. De – meglepő módon – kedvenceink egy része egészen hagyományos mozgásformákat is kedvel.

Hollywood mindig mozgásban van

A bicajosok

A hagyományos sportokat, így a kerékpározást részesíti előnyben például Teri Hatcher, Kate Hudson és Naomi Watts. Mindhárman szívesen és gyakran használják a kerékpárt a hétköznapokon is. Egy intenzív egyórás bicajozással egész komoly mennyiségű kalóriát el lehet égetni. Ha még van szerencsénk változatos terepen megtenni ezt, akkor a 60 perc alatt 600-700 kalóriától is megszabadulhatunk. E mellett a kerékpározás megerősíti az állóképességet, emeli a pulzusszámot, így égeti a testzsírt.

A természet szerelmesei

Jessica Biel, Amanda Seyfried és a Beverly Hills-háziasszony Brandi Glanville rajong a túrázásért. Nem véletlenül. Egyórás túrázással elégethetünk akár 400 kalóriát is, ez a fajta mozgás formálja a lábakat és a feneket. Persze senki nem egy órára megy hegyet mászni. Egy fél- vagy egész napos kirándulás dimbes-dombos terepen komoly állóképességet igényel. Amire többnyire akkor szoktunk ráébredni, amikor felkészületlenül, de annál nagyobb önbizalommal vágunk bele a hegymászásba a barátokkal.

A hóimádók

Vannak sztárok, akik síelni is szeretnek. Például Kate Hudson, Goldie Hawn és Heidi Klum rendszeres látogatója az amerikai síparadicsomnak, Aspennek. Egy délelőtt a sípályán, és az egész karácsonyi vacsora kövér izzadságcseppekké alakul. Növeli az állóképességet, a koncentrációt, és egyúttal testi, lelki, szellemi felfrissülést is nyújt ez a sport.

A gyepen sétálók

Mark Wahlberg, Catherine Zeta-Jones és Cameron Diaz is kedveli a golfozást. A golf szórakoztató sport, sok koncentrációt igényel, mégis megnyugtatja a lelket. Már ha sikerül egyszer-egyszer beletalálni azokba az apró lyukakba. Egy golfmeccs során hosszú kilométereket gyalogolnak a játékosok, igaz, ez kímélő mozgásfajta, de a pazar környezet és a jó levegő nagymértékben hozzájárul a tökéletes kikapcsolódás élményéhez.

A versenyző típusok

Akiben él a versenyszellem, és az elegáns, társasági sportokat szereti, az egy menő teniszklubba jár. Ezt teszi Jennifer Love Hewitt és Courtney Cox is. A játék rendkívül kemény, de szórakoztató is. Egy óra alatt 600 kalóriát simán el lehet égetni. A sok oldalirányú mozgással kombinált futás, a guggolások, az ütések sokoldalú képzettséget igényelnek, gyorsan és komolyan átalakítják a testet.

A jógázók

Hillary Clinton, Ellen DeGeneres, Sarah Jessica Parker, Jennifer Aniston már az érettebb korosztályhoz tartoznak, így őket nem a futópályán találjuk meg, ők sokakkal együtt a jóga elkötelezett hívei. A jóga tónusban tartja az izmokat, szálkásít, segít megőrizni a rugalmasságot. A Bikram jógát követi Lady Gaga is, aki már egy jóval fiatalabb generációhoz tartozik, így még bírja a meleget.

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink