Ilyen még sosem fordult elő az olimpiák történetében! Tegnap a Nemzeti Olimpiai Bizottság (NOB) úgy döntött, hogy elhalasztják az idei nyári ötkarikás játékokat. A tokiói olimpiát jövőre tartják majd meg.

Az elhalasztott tokiói olimpia margójára: mit gondolnak a sportolók?

Halasztás még soha nem fordult elő az újkori olimpiák történetében. Törölni már törölték a világ legrangosabb sporteseményét, 1916-ban az első, 1940-ben és 1944-ben pedig a második világháború miatt nem tartották meg az olimpiát.

A játékoknak jövőre is Tokió ad otthont, az esemény neve is marad Tokió 2020.

 

„Szörnyű, ami most történik a világban”

A mosatni halasztásra számítani lehetett, több ország jelezte már, hogy nem tartja szerencsésnek, ha a világjárvány idején ilyen nagyszabású sporteseményre kerülne sor. Mások jelezték, ha meg is tartják az olimpiát, nemzetük sportolói nem vesznek részt azon.

– A halasztás természetesen a magyar sportolókat is érzékenyen érintette. „Szörnyű, durva, ami most történik a világban, a munkanélküliség veszélye és a sportélet megállása egy dolog, de most a legfontosabb az egészség – fejtette ki dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. – Mi már önkéntes karanténban vagyunk a családommal, de egy ilyen bejelentés kapcsán sok kérdés merül fel az emberben, hiszen mégiscsak ez a világ legnagyobb sporteseménye – mondta olimpikonunk a Nagy Sportágválasztónak.

„Úgy terveztem, ez lesz az utolsó olimpiám”

Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes judós így nyilatkozott:

– Ez egyet jelent a visszavonulásommal, el vagyok keseredve. – A sportoló egyelőre nem tudott nyilatkozni a jövőről.

A Magyar Judo Szövetség férfi válogatottjának szövetségi kapitánya pedig így reagált a hírre:

– Várható volt, ez van, ezzel kell dolgoznunk. Van, akinek ez nagyon rossz hír, hiszen a magánélet, család, egzisztencia kerül veszélybe, de biztos van, akinek meg segítség – mondja Pánczél Gábor szövetségi kapitány. – Sok fiatal versenyzőnek lesz ezzel lehetősége a fejlődésre, de nyilván ez egyénfüggő, ott is sokak kerülnek most veszélybe.

 

Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszónak is újra kell terveznie mindent, bár, mint mondta, őt sem érte váratlanul a bejelentés.

– Úgy terveztem, hogy ez lesz az utolsó olimpiám, most meg kell vizsgálnom a lehetőségeimet.

Mennyibe kerül a halasztás?

Nem kevés pénzbe fáj az esemény egy éves csúsztatása: az, hogy jövőre lesz az olimpia, 670 milliárd jenbe, vagyis körülbelül 1,9 billió forintba kerül.

 

 

Forrás: Nagy Sportágválasztó

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink