Nagyon egészséges és fantasztikusan ízletes ez a tavaszi zöldség! Kihagyhatatlan recepttel készültünk neked!

Jön a spárgaszezon! Ezeket a recepteket ismerned kell!

Most indul a spárgaszezon, aminek nagyon örülünk, hiszen az egészségre gyakorolt számos jótékony hatása mellett bizonyítottan megszabadít a felesleges zsírtól is ez a tavaszi zöldség!

A spárgát számtalan módon elkészítheted, így fogyókúrád igazi gasztronómiai élmény lehet ezzel a zamatos zöldséggel.

Mutatjuk a legjobb recepteket:

 

Spárga főtt tojással

Az olaszok egyik legnépszerűbb spárgás receptje. A vajon párolt spárga mellé főtt tojást darabolnak, egy kis olíva olajjal megspriccelik, sóval, borssal ízesítik. Egy kis majonéz igazán pikáns hozzá.

Spárga lazaccal

Percek alatt elkészül és igazán ütős páros! Párold meg a lazacot kevés zsiradékon (vaj nagyon jól megy hozzá) , sózd, borsozd, csavarj rá egy kevés citromlevet, köretnek pedig tálalj mellé párolt spárgát.

Bulguros spárgasaláta

Főzd meg a bulgurt és a spárgát. Készíts hozzá olíva olajos-citromos saláta öntetet, kockázz fel paradicsomot, újhagymát, végül keverd össze az egészet. Tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek!

Csőben-palacsintában sült spárga

Az elkészített palacsintákba kanalazz kevés besamelt, erre fektess 2-3 spárgát, majd tekerd fel. Sütőben süsd készre.

Spárgakrém leves

Főzd meg a spárgát sós, vegetás vízben, ha megpuhult, vágd le a felső részt a száráról, tedd félre, a többit pedig turmixold krémesre botmixerrel. Végül tedd vissza a levesbe a spárgafejeket és pirított zsemlekockákkal tálald.

Spárgás rizottó

Főzd meg félig a rizst a szokásos módon, majd a megtisztított és feldarabolt spárgákat óvatosan keverd hozzá és párold készre. Sóval, borssal, kevés citromlével ízesítheted!

Bacon szalonnába tekert spárga

A megtisztított spárgát kisebb csokronként tekerd baconbe és kiolajozott sütőedényben süsd készre. A szalonnával összesütött spárga mennyei!

Ezért érdemes még rendszeresen spárgát fogyasztanod:

  • Magas a vas-, a kalcium-, a foszfor- a nátrium- és a káliumtartalma
  • Alaposan méregteleníti a szervezetet, kiváló máj- és vesetisztító
  • Rák megelőző és gyógyító hatású
  • Gyulladás- és fájdalomcsillapító
  • Csontritkulásra, ízületi fájdalmakra hatásos
  • Remek ránctalanító hatással rendelkezik
  • Igazi afrodiziákum

Elkészítési fortélyok:

  • A zöld spárga: hamarabb megfő és ha elég friss, akkor nem kell megtisztítani a külső részétől.
  • A fehér spárga: egy kicsivel hosszabb főzést igényel és mindenképpen meg kell hámozni!
  • Hámozás: a fej alatti részétől kiindulva, zöldséghámozóval egyszerűen megtisztítható.
  • Főzés: egyformára vágva, csomóba kötve, sós-cukros, kevés citromos vízben 10-15 perc alatt elkészül.
  • Tárolás: gyorsan romlik, max 3 napig nedves papírba tekerve hűtőszekrényben eláll.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink