Érdemes a rendszeres testmozgást beépíteni a mindennapokba, mert akár az alvászavarra is jó megoldás lehet.

Segít az edzés, ha nem tudunk aludni

Csupán napi 30 percnyi fizikai aktivitás már elegendő ahhoz, hogy jelentős egészségügyi előnyökre tegyünk szert. Bizonyos mozgások pedig segítenek abban is, hogy jobban aludjunk éjszaka. Lássuk ezeket!


Aerob edzés


Ha álmatlansággal küzd, akkor az aerob mozgásforma, például az úszás, kerékpározás, kocogás, vagy
a gyaloglás, segíthet elaludni. Ráadásul az alvási apnoe tüneteiben is jelentős javulás érhető el vele. A mérsékelt intenzitású tréning, más néven állóképességi edzéseket érdemes hetente 24 alkalommal, napi 2030 perces időtartamban végezni.


Kardió gyakorlatok


A kardió edzés az egyik legjobb kiegészítője a diétának, növeli a pulzusszámot, az oxigénellátást és
az állóképességet. De nemcsak a szervezetre, hanem az alvásra is pozitív hatást gyakorol. A jó időben végzett kardió testmozgás gyorsabb elalvási időhöz, valamint mélyebb alvásoz vezethet. A mély alvás a legpihentetőbb az agy és az egész test számára.

Jóga

 


A
kíméletes és rendszeres jógagyakorlatok jelentősen javíthatják az alvás minőségét, időtartamát és hatékonyságát, különösen a 60 év feletti felnőttek, az alvásproblémákkal küzdő nők és a 2es típusú cukorbetegségben szenvedők esetében. A jóga ellazít, oldja a feszültséget, ezért egy esti jógaóra után mindig hamarabb álomba szenderülünk.


Légzőgyakorlatok


Ha minden este szánunk néhány percet a tudatos, lelassított mély légzésre, az csökkenti a vérnyomást,
a mindennapi stresszt, javítja az emésztést, oldja a hasi fájdalmakat, ellazítja a testet, lecsendesíti az elmét, valamint elősegíti a befelé figyelést, ami jelentősen segíti a jobb alvást.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.

Ajánlataink