Sokszor hallottuk már, hogy a reggelivel az egész napot alapozzuk meg, és persze nagyon nem mindegy, hogyan. Ugyanis ha édes péksüteménnyel, lekvárral, mogyorókrémmel nyitsz, az azt jelenti, hogy rögtön korán megugrik a vércukor szinted, mely a reggelit követő 1-2 órában lezuhan. Ekkor pokoli éhség gyötör majd és kívánni fogod a szénhidrátot, falni fogsz egész nap. Ellenben, ha fehérjedús reggelit választasz, tojást például és sonkát, elkerülöd ezt a veszélyes spirált, kiegyensúlyozottan, falásrohamok nélkül telik a napod.
A tojáslepény tökéletes napindító! Gyorsan készíthetsz több adagot és nyugodtan ehetsz belőle többet is! Nem leszel éhes ebédig! Egy tűzálló tálban akár 6 személyre is sütheted egyszerre. Ha egyedül reggelizel, akkor válassz kisebb, sütésálló tálkát.
Reggeli hozzávalók 4 személyre:
- 12 tojás
- 30 dkg sonka, lehetőleg pulyka
- 6 nagyobb, vagy több kisebb kisebb kolbászkarika
- olaj az edény aljára
Így készítsd:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra, közben vajazd ki a tűzálló tálat vagy tálkát.
2. Vágd kockákra a pulykasonkát, és igazítsd el a sütőedényben.
3. A tojásokat verd fel, majd öntsd a pulykasonkaszeletekre. Végül helyezd a tojás tetejére a kolbászszeleteket. Süsd addig, amíg a tojás megfelelő állagú lesz – 4 személyes tűzálló tál esetén ez körülbelül 15-20 perc.
Csinos szeletekre vágva tálald. Csípős szósszal is nagyon finom.
Ezek is érdekelhet:
- Hasformálás: 5×2 perc 7 napig
- Ennyi szénhidrátot, cukrot és zsírt egyél vacsorára, ha fogyni szeretnél!
- Nem csak a csoki segít – falatozzunk a jókedvért!
- Almás-fahéjas zabkása