A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!

Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót

Rendszeresen eszel cukkinit? Ha igen, akkor nagyon is jól teszed, mert ez a zöldség egy igazi áldás. Most azt is megmutatjuk, hogyan tudsz remekül élni vele a diétád során. 00 gramm cukkini mindössze 17 kalóriát tartalmaz, tehát könnyen jól lakhatsz vele anélkül, hogy túl sok energiát vinnél be általa a szervezetedbe. Gyorsítja az anyagcserédet, így segít a zsírégetésben is. Áldásos tulajdonsága még, hogy kiegyensúlyozottan tartja a vércukor szintedet, méregtelenít, javítja bélrendszered egészségét, segít a méreganyagok és zsírok távozásában.

Francia hagymás cukkinispagetti

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini, lespirálozva vagy reszelve
  • 1 nagyobb hagyma vékony szeletekre vágva
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 ek. vaj
  • 1,5 dl marhahúsleves
  • 2 tk Worcestershire szósz
  • 10 dkg könnyen olvadó, félkemény sajt (Fontina, Brie stb.)
  • só és bors ízlés szerint

Így készül:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra

2. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, dinszteld meg rajta a hagymát.

3. Add hozzá a sót, borsot, kakukkfüvet, Worcestershire szószt, keverd el és főzd őket együtt pár percig.

4. Öntsd fel a húslevessel és gyakori kevergetés mellett főzd kb. 20 percig. Sűrű és aranybarna lesz, figyelj, hogy le ne égjen.

5. A cukkinit forgasd össze a hagymás mártással, majd öntsd az egészet egy kivajazott tálba. Tetejét szórd meg bőven reszelt sajttal.

6. Tedd a tálat a sütőbe kb. 25 percre, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.

cukkini

Fotó: freepik

Tippek:

– Ha nincs speciális cukkini spagetti készítőd, csak használj egy nagy lyukú reszelőt, és hosszában reszeld le rajta a cukkinit.

– Ha sütés után úgy látod, hogy a cukkini levet engedett, egy kanállal merd le a felesleget!

A cukkinit tulajdonképpen bármivel kombinálhatod. Húsétel mellé köretnek nagyon jó választás, szeletekben megsütve rágcsaként is fogyaszthatod, emellett pedig főétellé is válhat. Készíthetsz belőle tésztaételt, például cukkinispagettit, de néhány ügyes trükkel akár a lisztet is helyettesítheted vele: pizzát, kenyeret vagy süteményt is süthetsz belőle.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.

Ajánlataink