Azt mondják, hogy az olajos bőrrel rendelkező emberek szerencsésebbek, hiszen minden extra nedvesség védelmet nyújt a ráncok ellen. Egészen biztosan mást gondolnak erről azok, akiknek a bőre zsíros, és fénylő arcbőr, pattanások keserítik meg a mindennapjaikat. A zsíros bőrű nők varázslatos pattanástalanító készítményekkel és kezelésekkel, a bőr olajosságát csökkentő maszkokkal próbálkoznak. Most kipróbáltunk néhány természetes szert és megosztjuk önökkel a tapasztalatokat.

Kipróbáltuk! Természetes szerek a zsíros bőr ellen

ANITA, 34 ÉVES

Amit kipróbált: almaecet

Az almaecet serkenti a vérellátást és simává, feszesebbé teszi a bőrt, élénkítő, frissítő hatású. Visszaállítja a bőr természetes savas pH-értékét, és vékony védőréteggel vonja be, aminek segítségével megőrzi a nedvességtartalmát. Olyan természetes savakat tartalmaz, amelyek gombaölő és antibakteriális hatással bírnak. Megszünteti a különböző bőrfertőzéseket, a vörös foltokat, gyulladásokat, eltünteti a pattanásokat és meggátolja újak kialakulását. Halványítja az arcon lévő barna foltokat is.

„Mivel érzékeny a bőröm, az almaecetet hígítva használtam. Három evőkanál vízhez adtam 3 evőkanál ecetet, ebbe az elegybe mártottam egy vattakorongot és így töröltem át az arcomat reggel és este. Az illata elég csípős, de hamar elillan, nem zavaró. A bőrömet egész délelőtt tisztábbnak, kellemesen feszesnek éreztem, de sajnos délutánig nem tartott ki a jó érzés: akkor már újra olajosan csillogott az arcom, különösen a T-vonalban. Ettől függetlenül elégedett vagyok vele, legfeljebb beiktatok egy plusztörlést valamikor kora délután.”

MÁRTI, 41 ÉVES

Amit kipróbált: aloe vera

Az aloe vera természetes gyulladáscsökkentő, ezért megnyugtatja az irritált, pattanásos bőrt. Nem szárít, hidratáló hatású. Összehúzza a pórusokat, így akadályozza meg a pattanások kialakulását. Tisztít, revitalizál, frissebbé és fiatalosabbá teszi a bőrt. Antiszeptikus tulajdonságú, ezzel is segít a pattanások kezelésében. A hegek halványításában, eltüntetésében is jól használható, mert kiváló sejtregeneráló.

„Alapvetően zsíros, olajos a bőröm, és vannak időszakok, amikor pattanások is nehezítik a helyzetet. Reggel és este az aloe levelét felvágva egy fültisztító segítségével vittem fel a gélt az arcomra. Hűvös és friss érzés volt. A nap végére a bőröm sajnos ugyanúgy olajos lett, de érezhetően kevésbé volt fényes, és a mitesszerek száma is csökkent. Egy-két pattanás azért mindig nőtt rajtam, de ezek elég hamar eltűntek.”

KRISZTA, 27 ÉVES

Amit kipróbált: jojobaolaj

Értékes tápanyagokat tartalmazó és gyorsan felszívódó olaj. Lágyítja és hidratálja a száraz, illetve az öregedő bőrt. Segíti a gyulladások gyógyulását. Zsíros, pattanásos bőrre is alkalmazható, nem tömíti el a pórusokat. Bár a neve olaj, valójában viasz-észterből áll, mely zsíros anyag és nagyon hasonló az emberi faggyúmirigyek által kiválasztott zsíros váladékhoz. Emiatt könnyen felszívódik és szinte soha nem okoz allergiás reakciót.

„Este, arctisztítás után használtam. Kétségtelen, hogy furcsa érzés volt a zsíros bőrömön az olaj, amikor felvittem, de aztán egy-két perc múlva fel is szívódott. Nem lettek tőle pattanásaim, nem lett tőle zsírosabb a bőröm. Egész picit javult az állapota, de igazából szerintem másra van szüksége a bőrömnek.”

ZSÍROS, MÉGIS EGÉSZSÉGES? TISZTÁZZUK VÉGRE, HOGY MIT EHET, AKI DIÉTÁZIK!

KELÉSTŐL A BARTHOLIN-CISZTÁIG – INTIM PROBLÉMÁK NYOMÁBAN

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.