Viszketés, égő érzés, fájdalom – amikor ilyen kellemetlen tünetektől szenvednek a nők, a mindennapi tevékenységek ellátása is nehézséget jelenthet, nem is beszélve arról, hogy a szexuális élet is kínnal teli lehet. Ne hagyja, hogy a „női bajok” megkeserítsék az életét. a három leggyakoribb probléma és útmutató a betegségek leküzdésére.

Kínzó női bajok

Gombás fertőzés

Mit tudunk róla?

A Candida albicans egy ártalmatlan emésztőgomba, amely a legtöbb ember bélrendszerében megtalálható és segíti az emésztési folyamatokat. Néha azonban a Candida túlszaporodik, és kijutva az emésztőrendszerből, szétterjed a test más területeire, ahol különféle panaszokat okozhat.

Hogyan állapítható meg a fertőzés?

A tünetek megkönnyítik a diagnosztizálást: kellemetlen szagú, fehér folyás; égő érzés; viszketés; fájdalmas közösülés; gyakori felfázás; fájdalmas vizeletürítés. A hüvely külső része gyakran piros, duzzadt.

Mit tehet ellene?

A hüvelygomba kezelése összetett folyamat. Számos hüvelykúp, krém, tabletta áll rendelkezésre, amelyek használatát célszerű kiegészíteni szájon át szedett gombaellenes szerekkel is. Mivel a gombák elszaporodásáért elsősorban az életmód tehető felelőssé, elengedhetetlen a változtatás.

A normális bélflóra egyensúlya általában a nem megfelelő táplálkozás miatt borul fel. Száműzze étrendjéből a finomított cukrot, a kalóriadús szénhidrátokat, az élesztővel készült élelmiszereket, az erjesztett termékeket, a mesterséges színezékeket, adalékanyagokat.

Egyen sok friss gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiőrlésű gabonát. A cél az, hogy a szervezet számára szükséges tápanyagok bevitelét biztosítsa, erősítve az immunrendszert. Fontos a lelki egyensúly helyreállítása és a rendszeres testmozgás is.

Bakteriális vaginosis

Mit tudunk róla?

A hüvely leggyakoribb fertőzése. A normál hüvelyflórát alkotó jótékony lactobacilusok valamilyen okból eltűnnek, a PH emelkedik, és azok a baktériumok, amelyek egyébként csak kis számban vannak jelen a hüvelyben, elszaporodnak. A hüvely sav-bázis egyensúlyát felboríthatja a védekezés nélküli szex, a gyakori partnercsere, a méhen belüli fogamzásgátló eszközök, illetve az intim mosakodógél vagy dezodor túlzásba vitt használata.

Hogyan állapítható meg a fertőzés?

A hüvelyfolyás felerősödik, szürkésfehér színű, kellemetlen szagú lesz. Előfordulhat fájdalom, viszketés, bőrpír a hüvely körül, közösülés közben fájdalom, és enyhe égő érzés pisiléskor mindenképpen keresse fel a nőgyógyászt, ha ilyen tüneteket tapasztal, mert a fertőzés felfelé terjedve méhnyálkahártya-, illetve kismedence-gyulladást okozhat.

Mit tehet ellene?

A gyógyszeres kezelés mellett hüvelykrémekkel gyógyítható a fertőzés. Használjon probiotikus tampont, betétet. Fogyasszon mindennap élő flórát tartalmazó joghurtot. mellőzze az alkoholfogyasztást, az alkohol ugyanis gyengíti az immunrendszert és nehezíti a legfőbb tisztító szerv, a máj működését, gátolva a gyors méregtelenítést. A béta-karotin erősíti a sejteket: a sárga, narancssárga és piros gyümölcsök, zöldségek gazdag béta-karotin források.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink