Tonhalas avokádó
Hozzávalók:
- 1 avokádó
- 1 konzerv tonhal (olajat leöntve)
- 1 zellerszár
- 2 evőkanál feta sajt
Elkészítés:
Az avokádót vágjuk félbe, a magot távolítsuk el, majd kaparjuk ki az avokádó húsának nagy részét. Villával törjük össze, keverjük el a tonhallal, az apróra vágott zellerrel és a morzsolt feta nagy részével. Az avokádót töltsük meg a tonhalas keverékkel, a maradék feta sajtot morzsoljuk a tetejére.
Gyümölcsös joghurt
Hozzávalók:
- 1 nagyobb doboz natúr joghurt
- ½ csésze fagyasztott/friss bogyós gyümölcs
- 2 evőkanál aprított mandula
- 1 teáskanál kendermag
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat. A joghurtot kendermaggal megszórva tálaljuk.
Szivárványos saláta
Hozzávalók:
- ½ csésze konzerv fekete bab
- ¼ csésze csemegekukorica
- 2-3 koktélparadicsom
- 1/3 avokádó
Elkészítés:
Az avokádót hámozzuk meg, a magot távolítsuk el, a húsát kockázzuk fel. Keverjük el a többi hozzávalóval.
Banános sushi
Hozzávalók:
- 1 teljes kiőrlésű tortillalap
- ½ evőkanál mogyoróvaj
- 2 teáskanál mazsola/1 teáskanál chiamag
- 1 közepes banán
Elkészítés:
A tortillalapot kenjük meg mogyoróvajjal, szórjuk meg mazsolával vagy chiamaggal, majd fektessük rá a banánt és tekerjük fel. Vágjuk kisebb „sushi” darabokra.
Lazacos pirítós
Hozzávalók:
- 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 3 evőkanál görög krémsajt
- pár szelet kígyóuborka
- 80-90 g füstölt lazac
Elkészítés:
A kenyeret pirítsuk meg, kenjük meg a sajttal, pakoljuk meg a lazaccal. Felkarikázott kígyóuborkával díszítsük.
Pulykás-édesburgonyás szendvics
Hozzávalók:
- 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- ½ főtt édesburgonya
- 2 szelet paradicsom
- 3 kisebb pulykamellfilé (kb. 80 g)
Elkészítés:
A puhára főtt burgonyával kenjük át a kenyeret, Pakoljuk meg paradicsom- és főtt pulykamellszeletekkel.
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Töltődjön fel! Energiát adó és karcsúsító italok
- Melyik levest és salátát válasszuk, ha fogyni szeretnénk?
- 1500 kalóriás mintaétrend egy napra szakértőnktől
- Levesdiéta egészségesen