Citromos tejfölös túrótorta
Hozzávalók:
- 50 dkg túró,
- 5 dkg vaj vagy kókuszzsír,
- 2 tojás,
- 1 citrom reszelt héja,
- diétás cukor ízlés szerint
- 45 dkg tejföl+ egy kis pohár tejföl,
- 1 csomag cukormentes (!) vanília puding
Így készítsd:
1. Keverd el a túrót a citrom héjával, a 2 tojással és a vajjal. Tegyél hozzá egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt keverd krémes állagúra, ha könnyebb, akkor használhatsz gépet is.
2. Ezután tegyél 2 evőkanálnyi pudingport hozzá. Az így megkapott túrókrémet simítsd bele a tortaformába és süsd elő egy kicsit.
3. A tejfölt keverd el édesítővel, tehetsz bele egy kevés citromhéjat, majd a maradék pudingport is add hozzá.
4. Alapos összekeverés után a kicsit átsült túrókrémed tetejére szépen simítsd el, és így süsd tovább együtt a két réteget.
5. 180 fokon, körülbelül egy órán keresztül kell sütni. Az első fél órában tehetsz a tetejére sütőpapírt, hogy felülről ne égjen meg.
6. Ha megsült, hagyd kihűlni és egy kevés zselatinnal elkevert tejfölt tehetsz a tetejére. Ezután néhány órát hagyd hűlni a hűtőben.
A tetejét díszítheted mással is, ha szeretnéd, nagyon jól mutat és ízben is illik hozzá például a pirított mandula vagy dió, vagy akár citromszeletekkel is.
Jó tudni!
A túró rendkívül könnyen emészthető, ezért felbecsülhetetlen szerepe van a gyógyításban, különösen a májproblémákkal küzdő emberek esetén. A diéta alatt gondoskodni kell a vas pótlásáról
Házi túró készítés
A megsavanyodott tejet meglangyosítjuk, míg a benne lévő fehérje kicsapódik. Ekkor egy napra meleg helyre tesszük. Másnap belekötjük egy tiszta tüllkendőbe és felakasztjuk. Alá egy edényt helyezünk a lecsöpögő savó számára.
EZ IS ÉRDEKELHET: