A panna cotta hagyományosan tejszínből készül, de mi most egy egészségesebb verziót szeretnénk ajánlani: a tejszínt joghurtra cseréljük, cukrot pedig nem tartalmaz a recept.

Joghurtos panna cotta – A nap kedvenc alakkímélő desszertje

A panna cotta Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édes, fényes felületű, vaníliától pettyezett puding, amit eredetileg tojás nélkül készítenek, jó minőségű, magas zsírtartalmú tejből és tejszínből. Ha jól kihűtjük, a nyári esték sztárja lehet – fagylalt helyett, de bármikor remek záróakkordja egy-egy jól sikerült vendégségnek. Az alakkímélő verziónkból nem csak a tej és a tejszín marad ki, de a kristálycukor is. Helyette energiamentes édesítőszert, sztíviát használunk, de eritrittel is ki lehet próbálni a joghurtos panna cotta receptjét.

Joghurtos panna cotta

Hozzávalók (2-4 személyre):

1 csésze gyümölcslé (lehetőleg frissen préselt!)

2 csésze natúr görög joghurt

sztívia

2 ½ tk porzselatin

friss gyümölcsök a tálaláshoz

Elkészítése:

1. Egy kisebb edényben, lassú tűzön keverjük el a gyümölcslét a zselatinnal. Hagyjuk pár percig összefőni, keverjük, amíg a zselatin feloldódik, de ügyeljünk rá, hogy ne forrjon fel!

2. A joghurtot édesítsük ízlés szerint sztíviával (mivel a gyümölcslé már alapból édes ízű, így tényleg csak óvatosan édesítsünk!), majd keverjük össze a zselatinos gyümölcslével. Öntsük formákba (akár muffinformában is tökéletesen megdermed), majd tegyük hűtőbe legalább négy órára dermedni.

Elkészítési idő: 10 perc + hűtés

 

DF-tipp:

Ízesíthetjük valamilyen gyümölcsöntettel (aki nem fogyókúrázik, az csokoládésziruppal, csokoládéreszelékkel), cseppnyi kávéval, vaníliarúd kikapart magjával vagy vaníliakivonattal, tehetünk bele citrushéjat, kókuszreszeléket, durvára tört vagy darált diót, mogyorót vagy mandulát.

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink