A selfie készítése művészet – állítják azok, akik naponta több képet is feltesznek magukról a közösségi oldalukra, de ezzel egyetértenek azok is, akik csak néha szeretnének megörökíteni egy-egy pillanatot önmagukról. Gyakran előfordul ugyanis, hogy nem a legelőnyösebb fotó készül a selfie-zőről. Öt egyszerű megoldás a végső összeomlás előtt.

Így készítsünk tökéletes szelfit!

Mi a selfie?

Selfie-nek az olyan fotót nevezik, amelyet valaki saját magáról készít, tipikusan saját kézben tartott fényképezőgéppel vagy okostelefonnal, esetleg webkamerával, és megosztja valamilyen közösségi oldalon. A fiatalok – és egyre inkább a középkorúak között is – a világsztárok selfie fotói a mérvadóak. A celebek, de komoly politikusok, művészek is örömmel fényképezik magukat sminkben vagy éppen reggel, ébredéskor, edzés vagy főzés közben, más hírességekkel, esetleg kedvenc kisállataikkal – a témaválasztás végtelen.

1.  PROBLÉMA – Foltos bőr

Ha nem tökéletesek a fényviszonyok, bizony előfordulhat, hogy a bőr foltosnak látszik a fotón. Ilyenkor jól jön a tökéletes alapozó, amely segít a bőr kiegyenlítésében, világosítja a pigmentált részeket. Nem kell túlzásba esni, elegendő egy natúr smink is. A lényeg, hogy emelje ki azt, amit hangsúlyozni szeretne az arcon. korrektor, púder, pirosító, szemceruza és szempillaspirál jó, ha kéznél van. Legalább ilyen fontos a jó megvilágítás: selfie esetében a fényképező irányából kell, hogy érkezzen a fény és ne az arc mögül.

2. PROBLÉMA – Sárgás, elszíneződött fogak

Ha a fogai egy kicsit sárgásak, a fotókon még rosszabbnak látja majd a helyzetet. A profi fotósok egy nem túl bonyolult képszerkesztő programmal könnyedén orvosolják a problémát, de a selfie-knél ez a többség számára nem járható út. A megoldás a vörös rúzs használata. a vörös ajkak mindig is divatosnak és szexinek számítottak. Vannak, akik szerint a fogak fehérebbnek tűnnek tőle, mások épp az ellenkezőjét állítják. Az igazság az, hogy a hidegebb árnyalatú, kék tónusú vörös rúzsok tényleg fehérítik a fogakat – pontosabban semlegesítik a sárga színt és elterelik a figyelmet a fogakról az ajkakra.

3. PROBLÉMA – Apró szem

Ahhoz, hogy a szeme nagyobbnak tűnjön, fontos a szempillaspirál használata. a szempillának szép íve lesz, ha begöndöríti még a szempillafesték felvitele előtt. Az alsó szempillasort is sminkelje, de csak óvatosan, itt ugyanis feltűnőbb a felesleg, mint a felső pillákon. A szemhéjfesték segítségével is nagyíthatja a szemét: alkalmazzon sötét árnyalatot a mozgó szemhéjon, majd a szemöldök felé közelítve és a szemzugokban világosabb árnyalatot. Keretezze a szemét fekete tussal.

Downton Abbey GIF - Find & Share on GIPHY

4. PROBLÉMA – Élettelen, lapos haj

A göndör hajat jobban szereti a kamera. Az egyenes hajúak gyakran szenvednek attól, hogy a selfie-ken a hajuk laposnak néz ki. Ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek be kell göndöríteni a fürtjeit, mielőtt selfie-zne. Elég, ha száraz sampont alkalmaz, amely megváltoztatja a haj textúráját.

5. PROBLÉMA – Kontraszt nélküli arc

A hagyományos fényképezőgépekkel szemben a telefonok általában gyengébben kezelik a perspektívát. Ez azért van, mert a legújabb készülékek képstabilizációs eljárásokat használnak, amelyek automatikusan több képből rakják össze a felvételt. Elvben ez remek, de a gyakorlatban azt is jelenti, hogy az arc mélysége elvész és lapos lesz. Kontúrozással ez a hiba kiküszöbölhető. A tökéletes kontúrozás első lépése a hidratálás. Ezt követően vigyen fel az arcbőrénél legalább két árnyalattal világosabb alapozót az orrnyeregre, az állra és a szem alatti területre. Egy ecset segítségével a sötétebb alapozóból tegyen a haj- és az állvonalra, az arccsont alá és az orr két oldalára. Ezután egy alapozó ecset segítségével körkörös mozdulatokkal satírozza össze a sötét és a világos árnyalatokat. Végül fixálja az egészet áttetsző púderrel.

Ezek a legnépszerűbb fotók a társkeresőkön

Életveszélyes: Szikláról lógva fotózkodik a szerelmespár

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink