Az eper nem csak finom, de az egyik legjobb diétás gyümölcs is, 10 dkg mindössze 35 kalóriát tartalmaz. Bátran eheted naponta akár többször is! Csakhogy azt biztosan nem tudtad eddig, hogy hatása fokozható, ha házi joghurttal kevered, mert így diétádnak része lesz számos jótékony tejbaktérium is – ezek segítik megőrizni bélflórád egyensúlyát, és erősítik immunrendszeredet is.
Epres bögresüti
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb eper
- 1 teáskanál.diétás édesítő
- 1 teáskanál kókuszolaj
- Két teáskanál joghurt
- 1 tojás
- 3,5 evőkanál kókuszliszt
- 1/4 teáskanál sütőpor
Így készítsd el:
1. A megtisztított, megmosott epret pépesítsd az aprítógépben, vagy turmixban. De ha villával összetöröd, úgy is jó.
2. A kókuszolajat olvaszd fel a mikróban, add hozzá az édesítőt és az eperszószt. Üsd bele a tojást és keverd össze az egészet.
3. Mehet az alapba a kókuszliszt és a sütőpor, óvatos mozdulatokkal jól keverd össze.
4. Öntsd a masszát egy mikrózható bögrébe és tedd 3 percre a mikróba.
5. Friss eperrel díszítsd és már kanalazhatod is! Mennyei finom!