Fontos, hogy a gyerekek, kamaszok milyen környezetben nőnek fel, és milyen nőképet látnak maguk előtt. Marianna (50) ebből a szempontból is gondos anya, aki még a fogyásnál is ügyelt arra, hogy jó példát mutasson.

Marianna 26 kilót fogyott: „Újra érzem, hogy nő vagyok”

Az anyuka mindig is odafigyelt arra, hogy mit lát a tükörben, és általában elégedett is lehetett vele. Amikor viszont felszaladt a mérleg nyelve, meg kellett találnia a neki való módszert, ami hatékony, egészséges, és amivel még példát is mutathat kamaszlányainak. A megfelelő étrend és a sport segítségével ötvenévesen is álomalakkal büszkélkedhet, és boldogan zsebelheti be a dicséreteket.

„A sok kóstolás nem segített a fogyásban”

Marianna magas nő, 175 centire nőtt, és nőies, körte alkatával mindig is nagyon csinos volt. Ehhez pedig még titkos fegyverrel is rendelkezett.

– Kreatív alkat vagyok, ezért divattervező lettem. Már fiatalon is figyeltem magamra, szerettem jónak találni a tükörben látott képet, és ha valami nem tetszett, azt öltözködéssel, színekkel, mintákkal és szabással helyreraktam. Aztán, ahogy lenni szokott, a gyerekeim érkezésével szaladtak fel rám a kilók, és nem is mentek le úgy, ahogy szerettem volna. A két lányomat harminchárom és harminchat éves koromban szültem, és a következő időkben lényegében fel-le ugrált a súlyom. Voltak jobb és rosszabb időszakok, de alapvetően nem zavart a dolog, mivel megfelelő ruhákkal kezelni tudtam és a visszajelzés is általában az volt, hogy jól nézek ki, csinos vagyok. És persze máshol volt a hangsúly is. Korábban is nagyon szerettem sütni-főzni, így a kreativitásomat átültettem egy másik témára, és tortákat kezdtem készíteni megrendelésre. A sok kísérletezés és kóstolás sem segített, hogy lemenjenek a kilók – meséli Marianna.

fogyás

Fotó: Fanny magazin

„Döntöttem és nem tértem le az útról”

Egy magánéleti válság, egy lelki probléma a legtöbb embernek a súlyára is hatással van.

– 2018-ban elvesztettem az édesanyámat, ami rendkívül megviselt. Onnantól aztán tényleg le-fel ment a súlyom, saját magam árnyéka voltam lelkileg, emberileg és fizikailag is. Augusztusban elmentünk barátokkal nyaralni, és ott mesélte a házaspár hölgy tagja, hogy fehérje alapú diétával már öt kilót adott le. Akkor született meg bennem az elhatározás, hogy össze kell szednem magam, a lányaimnak szükségük van rám. Akkor már a tükörbe sem szerettem belenézni, kilencven kiló felett jártam, épp annyi voltam, amennyivel szülni mentem. Saját magam kezdtem bele a változtatásba, sok fehérjét, húst ettem, de koplalás nélkül. Nagyon kitartó tudok lenni, ha elhatároztam valamit, és el is kezdett látszani az eredmény. És bár még egy magánéleti válság is közbejött, de nem tértem le az útról, január elsejére tizenkilenc kilóval voltam könnyebb. A hónap végén pedig sportolni is elkezdtem, kemény súlyzós edzésekre, hot iron órákra jártam, majd a spinracing edzések váltak a mindennapjaim részévé, ami további 4-5 kg súlyvesztést eredményezett.

Nem mindegy, mit miért eszünk

Marianna maximalista jellem, aki tényleg komolyan veszi, amibe belekezdett. Amikor a fogyása után a magánélete is rendeződött, visszajött néhány „boldogság” kiló, de így is sok dicséretet kapott.

– A hajszínem is megváltoztattam, az egész külsőm más lett, sokkal jobban éreztem magam a bőrömben, éreztem, hogy nő vagyok, a mozgás miatt pedig még több energiám volt. Amikor viszont 2022 elején láttam, hogy már 8-9 kiló visszajött, tudtam, hogy gyorsan meg kell fogni a folyamatot. Akkor találtam a közösségi médiában a ketogén életmódról szóló posztokat, és bele is vágtam egy háromhetes programba. Leadtam ugyan vele 3-4 kilót, de zavart, hogy nem világos, mi miért változik, hogyan lehetne ezt egyénre szabni. Végül nyáron futottam bele Rea posztjaiba, és meg is hallgattam az online tréningjét. Nem haboztam tovább, mert végre megtudtam, hogy mi az elmélet a gyakorlat mögött. Július elsején kezdtem el a programot, amit az első pillanattól imádok. Heti egy kilót adtam le, és mára inkább megtartanom kell az eredményeket. Most már az is elkezdett érdekelni, a süteményeket miként lehetne átdolgozni az új elvek szerint – mondja Marianna

fogyás

Fotó: Fanny magazin

Példa a lányaimnak

A kétgyermekes édesanyának mindig is fontos volt, hogy példát mutasson a lányainak arról, hogy az egészségére is figyel, és tesz azért, hogy mindig jól nézzen ki.

– A lányaimnak látniuk kell, hogy anya rendben van. Egyébként ők is megszerették az új ételeket, és nekem sem volt nagy áldozat az új elveket követni. Mivel tudom, mi a tét, nem hibázom, ha pedig mégis becsúszik egy-egy bűnözős nap, tudom, hogy a helyes útra visszatérve néhány nap alatt lemennek azok a dekák, amiket visszaszedtem. Nem kell fanatikusnak lennem, egészséges és energikus vagyok, és amikor még a nők is megdicsérnek, az a legnagyobb jutalom – mosolyog az azóta is tortákat készítő Marianna.

Seres Andrea, táplálkozási tanácsadó

Mariannával élmény volt Reának a közös munka, hiszen az elszántsága mellett a korábbi diétáiból szerzett tapasztalatait is fel tudja használni.

– Ma már a legtöbb fogyni vágyó számára tudott dolog, hogy nem rövidtávú fogyókúrákra van szükség, hanem egy olyan életmódra, amelyet akár élethosszig tudnak alkalmazni. Az elszántság fontos, de a módszernek is jónak kell lennie, hiszen ha elszántan teszünk valami csacsiságot, az nagyon rossz eredményt hozhat. Hogyan tudjuk megtalálni a megfelelő módszert? Tegyük fel magunknak az alábbi kérdéseket a leendő új táplálkozási módszerrel kapcsolatban: pontosan értem, mi hogyan működik az adott módszerben? Olyan ételek szerepelnek ebben a táplálkozási módban, amik jóízűek és kielégítik a gasztronómiai igényeimet? Kellően változatosak az ételek ahhoz, hogy ne unjak rájuk? Ha mindhárom kérdésre igen a válasz, akkor esélyes, hogy megtaláltuk, amit keresünk – tanácsolja a szakértő.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Marianna 26 kilót fogyott: „Újra érzem, hogy nő vagyok”
Fontos, hogy a gyerekek, kamaszok milyen környezetben nőnek fel, és milyen nőképet látnak maguk előtt. Marianna (50) ebből a szempontból is gondos anya, aki még a fogyásnál is ügyelt arra, hogy jó példát mutasson.
Hogyan ehetünk birsalmát, ha diétázunk?
Savanykás ízű, nehezen tisztítható gyümölcs – mégis, a birsalma az egyik legegészségesebb őszi csemege. Érdemes esélyt adni az illatozó, aranysárga almának.
A legjobb trükkök, amivel megerősítheted a gyerek immunrendszerét
Nagyon fontos, hogy a hűvösebb hónapokra alaposan és tudatosan állítsuk össze a gyerekeink étrendjét, hogy megerősítsük az immunrendszerüket.
Ez az ősz legjobb zsírfaló itala, éjszaka segíti a fogyást
Maradj formában ősszel is. A legjobb, ha mindig frissen készíted el és minden nap iszol belőle egy keveset. Hidd el a látványos hatás nem marad el.
Hihetetlen, milyen egészséges! Nagyanyáink titkos alapanyaga: Jászvaj
Folyékony arany, amelynek nem csak az íze mennyei, de az egészségünkre is fantasztikus hatással van.
3 remek őszi recept, ami felgyorsítja a fogyást
Itt az ősz, és vele együtt a gombás, padlizsános, almás, fahéjas finomságok szezonja. Válogatásunkban olyan diétás fogásokat gyűjtöttünk össze, amik nem csak segítik a fogyást, de igazi őszi ínyencségekkel készültek. Érdemes őket kipróbálni!
Palvin Barbi 31 évesen is bombaformában, kiderült a titka
Október 8-án ünnepli születésnapját hazánk népszerű modellje, Palvin Barbara, akiből már többen próbálták kiszedni a szépségtrükkjeit, és bomba alakjának titkát.
Fitness lady lett a nagymama, Gabi 50 évesen kezdett versenyezni
Sokan alig akarják elhinni, hogy Koltai Gabriella túl van a hatodik X-en. Az pedig még meglepőbb, hogy csak 40 éves kora után kezdett el edzőterembe.

Ajánlataink