Az ideális hőmérsékletű víznél nincs jobb szomjoltó. Azonban, ha a teljes kulcsot megtöltjük vízzel, és lehűtjük, akkor hamar érezni fogjuk a zimankót. Szerencsére erre is van egy jó trükk! Töltsünk meg egy kulacsot, palackot 1/4 részig vízzel, majd tegyük be a hűtőbe (nyáron esetleg a fagyasztóba). Ha megszomjazik, vegye ki az üveget, és töltse fel teljesen a csapvízzel. Így pont, kellemes hűvös, de nem „fagyasztóan hideg” lesz a víz.
Szeretjük a paradicsomot, például vacsorára, sovány sajttal, balzsamecettel nyakon öntve. De mindannyian bosszankodtunk már amiatt, hogy a borsos áron megvett paradicsom, a kelleténél hamarabb megpuhult, vagy rothadásnak indult. Segíthetünk ezen, ha fejjel lefelé tároljuk őket, vagyis úgy, hogy a fürtök érintkezzenek a gyümölcskosárral.
Zöld, éretlen, még kemény avokádót vett, viszont azonnal szüksége lenne rá? Erre is van megoldás! Melegítsük elő a sütőt 100 fokra, az avokádót pedig csomagoljuk be az alufóliába, majd 10 percre tegyük be a melegbe. Ha letelt, kapjuk ki a sütőből, és további 30 percig pihentessük a fóliában. Kicsomagolás után, már fogyasztható.
Sokan vásárolnak „tasakos” rizst a közértben. Bizonyára azt az érzést sem kell bemutatni, amikor a forró vízből, égési sérülés nélkül próbáljuk meg kihalászni a tasakot. Fogjunk egy hosszabb fakanalat, a rizs tasakjának a tetején található egy kis vágás, ennek a segítségével húzzuk fel a kanálra, majd így engedjük bele a forró vízbe. A fakanál végei az edény széleire tegyük, így könnyedén kiemelhetjük a vízből, ha elkészült.
LEHETSZ TE IS CÍMLAPLÁNY!
Miért ne lehetnél? Mi egy fotózás az élet nagy harcaihoz képest? Neked semmiség! Nem kell tökéletesnek lenned, egyszerűen csak hinned kell magadban. Hinned kell abban, hogy képes vagy arra te is, amire az influencerek, celebek, színésznők és a sportolók: felvállalni önmagad.Mutasd meg magad és mondd el történted a többi nőnek, hogy lássák, előtted nincs lehetetlen.
Jelentkezz a cimlaplany@mediaworks.hu e-mail címen 2019. november 29-én éjfélig.