Remélem jól indult az új évetek, nekem elég sok minden kavarog a fejemben. Gondolom rengetegen tesztek ilyenkor fogadalmakat, bevallom én az utóbbi időben egyre kevesebbet. Teljesen másra fókuszálok az elmúlt években: a hálára.

Laky Zsuzsi: hála és bizakodás, programozom a jót 2020-ra!

 

Sziasztok, Laky Zsuzsi vagyok. A nevem talán ismerős lehet, hiszen 2003 óta (mikor Párizsban megnyertem Miss Európa szépségversenyt) találkozhattál velem a médiában. Nemrég a férjemmel részt vettünk a TV2-n futó a Legbátrabb Páros című műsorban, amit megnyertünk. Kalandokban azonban nem csak Máltán volt részünk, két tündéri kislány édesanyjaként minden nap egy merész vállalkozás. Mostantól havonta többször írok nektek itt a Diéta és Fitneszen énidőről, anyaságról, kihívásokról…

Az év eleje sokak számára a test és a lélek gondozásáról, megújulásról szól, ez nálam sincs másképp. Az utóbbira pedig az elmúlt években próbálok még tudatosabban odafigyelni. Év elején, és bevallom már kicsit novemberben és decemberben is mindig összegzést végzek.. Az előző írásaimban is emlegetem a hálát, amit valóban nagyon fontosnak tartok. Idén is (mint majdnem minden nap) hálát adok azért, hogy a szeretteimmel tölthettem az ünnepeket, és hogy vagyunk egymásnak. Ez arra emlékeztet, milyen értékes minden együtt töltött pillanat.

laky zsuzsi

Fotó: https://www.instagram.com/lakyzsuzsi/

Nincs számomra fontosabb, mint a családom. Éppen ezért anyaként sok dolog van a gyerekeim kapcsán, ami aggaszt. Hol az, vajon jól csinálom-e, hol Luca asztmája vagy, hogy miért veszekednek?! Egy ideje Lujzi kapcsán örlődöm sokat – január végén lesz 6 éves, és az életkora szerint szeptembertől iskolaköteles, én viszont szeretném, hogy nyerjen még egy évet. Így mikor életbe lépett a törvény, hogy minden 6. évet betöltött gyereknek iskolába kell mennie, eléggé aggódni kezdtem, de ezzel szerintem nem vagyok egyedül. A gyerekem képességeit én ismerem, és fizikai adottságait nézve hiába érett az iskolára, úgy érzem, hogy lelkileg még nem áll készen.

Lehet mindenkinek más a véleménye erről, valaki azt gondolja, ciki a gyereket visszatartani, én úgy vélem, ha neki most iskolába kellene mennie, akkor az nagy eséllyel rásegítene arra, hogy egy erősen önbizalomhiányos ember váljék belőle. Így is rengeteg kétely és bizonytalanság bujkál benne annak ellenére, hogy mindenben támogatjuk. Néha talán több figyelmet is kap, mint Luca pont azért, mert ő a kicsi.

Visszatérve, néhány napja minket is behívtak a nevelési tanácsadóba, ahol először megkérdezték mit szeretnénk mi. Aztán egy órás felmérés után szerencsére beigazolódott, ami miatt szeretném még, hogy Lujzi „gyerek” maradhasson. Így ez is megerősítette bennem, minden úgy alakul majd idén is, ahogy annak történnie kell!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig „vizsgálom” a gyerekeimet. Vajon mikor mit gondolhatnak, mit érezhetnek. Lujzi inkább visszahúzódó és megfigyelő, míg Luca közvetlen és nyitott személyiség. Lujzikámnak több noszogatás kell mire eljut odáig, hogy képes rá. Mivel teljesen magamat látom benne, hogy mennyire kishitű és bizonytalan, a szívem szakad meg és tudom, bizonyos helyzetekben milyen nehéz neki. Egy jó példa talán, hogy karácsony előtt az egyesületnek, ahova akrobatikus tornára járnak, volt egy gálája, ahol minden gyerek fellépett. Lujzi mivel nem érezte, hogy különösebb sikere lenne, fel akarta adni és közölte nem szeretne menni, mert őt ott nem szeretik. Ekkor kiderült, hogy a gálán lesz családi gúla építő verseny is – Gusztival megbeszéltük, hogy mi is nevezünk és elindulunk családilag. Együtt jártunk edzésekre, és a versenyen 2.helyezést értünk el. Lujzi azóta szívesen megy a foglalkozásokra, és lett egy kis sikerélménye is végre. Szerencsére itthon teljesen magabiztos és kicsattan, de közösségben már másképp működik. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy két tündéri óvónéni van velük, akik próbálják kihozni mindegyikükből a legjobbat és külön-külön is figyelnek a lelki fejlődésükre, de nekünk szülőknek van a legnehezebb dolgunk, hogy mindent megadjunk a gyerekeinknek, hogy kiteljesedjenek, és szárnyakat kapjanak…

Nektek melyek a leggyakoribb félelmeitek szülőkét? Mire szoktatok rástresszelni leginkább? Mivel tudjátok oldani magatokban a negatív érzéseket?

Én az utóbbi időben csak azt szoktam mondani, hogy programozom a jót! Egy-egy rázósabb élethelyzetben egész egyszerűen elképzelem amit szeretnék, és bízom benne, hogy minden úgy alakul, ahogy annak lennie kell. Befelé figyelek, és a lelkemmel törődöm, mert szerintem minden onnan ered.

Zsuzsit itt tudjátok követni az Instán!

Zsuzsi korábbi írásait itt találod!

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink