A tökéletes Valentin-napi program nem jelenti azt, hogy zsúfolt éttermekben kell étkeznünk: sokkal romantikusabb a kettesben elköltött vacsora otthon, főleg, ha saját kezűleg készítjük el és a tálalást meg a környezetet is széppé és izgalmassá varázsoljuk. Az alábbi finomságokhoz ráadásul nem kell az egész napot a konyhában tölteni.

Lepd meg a párod: tökéletes kímélő vacsora Valentin napra

Francia hagymaleves

Hozzávalók:

  • 125 g sózatlan vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 400 g vöröshagyma
  • 300 ml csirkealaplé
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • bors
  • 4 szelet provolone sajt reszelve
  • 2 szelet ementáli sajt reszelve
  • 20 g reszelt parmezán
  • bagett
sültfokhagyma-krémleves

Fotó: Shutterstock

Elkészítés:

Olvasszuk fel egy nagyobb levesesfazékban a vajat és az olívaolajat, dobjuk rá a karikákra vágott vöröshagymát, pirítsuk üvegesre, majd öntsük fel az alaplével, adjunk hozzá sót és borsot, kakukkfüvet. Hagyjuk főni körülbelül fél óráig. Reszelt sajtokkal, pirított bagettszeletekkel tálaljuk.

Parmezános csirkemell paradicsommal

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 szelet csirkemell
  • bors
  • 30 g pankómorzsa
  • 30 g reszelt parmezán
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 200 g paradicsom
  • 100 g cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • saláta a tálaláshoz
paradicsom csirke burgonya

Fotó: Shutterstock

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Keverjük el a pankómorzsát a parmezánnal, olívaolajjal, aprított petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával. A hússzeleteket kenjük meg dijoni mustárral, forgassuk meg a pankómorzsás keverékben, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. A paradicsomokat vágjuk félbe és rendezzük el a csirkemellek mellett a többi, aprított zöldséggel együtt a tepsin. Tegyük a sütőbe és körülbelül negyedóra alatt süssük készre. Friss salátával tálaljuk.

Mascarponés tortácskák

Hozzávalók 4 adaghoz:

A tésztához:

  • 160 g vaj (szoba-hőmérsékletű)
  • 30 g porcukor
  • 1 ½ evőkanál nádcukor
  • ¼ teáskanál só
  • 180 g teljes kiőrlésű liszt
  • 2 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 220 g mascarpone
  • 250 g citromkrém
  • bogyós gyümölcsök a tálaláshoz

A citromkrémhez:

  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 kezeletlen citrom
  • 3 tojás
  • 2 tojássárgája

Elkészítés:

Készítsük el a citromkrémet: a citromok héját reszeljük le és a gyümölcsöt facsarjuk ki. A vajat vízgőz fölött olvasszuk fel, keverjük hozzá a cukrot, a citromlevet és a citromhéjat. Folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a felvert tojásokat. Főzzük össze 10-12 perc alatt, majd tegyük félre.

Melegítsük elő a sütőt 165 °C-ra. Egy robotgép segítségével keverjük el egy nagyobb tálban a vajat és a cukrokat, majd adjuk hozzá a sót, a citromlevet és citromhéjat. Keverjük el alaposan. Öntsük hozzá a lisztet. Gyúrjuk össze, majd osszuk négyfelé, nyújtsuk ki és béleljük ki vele a kis tortástálakat. Villával szurkáljuk meg a tészta alját, majd tegyük a sütőbe és süssük aranybarnára nagyjából 25 perc alatt, majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.

Míg sül a tészta, készítsük el a tölteléket: keverjük simára a robotgép segítségével a citromkrémet a mascarponéval. Ha kihűltek a torták, töltsük meg a mascarponéval és bogyós gyümölcsökkel tálaljuk.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink