1. Kekszes réteg:
- 2 cs kímélő csokis keksz
- 3 ek pirított mandula szelet
- 5 dkg étbevonó
2. Krémes réteg:
- 250 g mascarpone
- édesítőszer ízlés szerint (pl. stevia, nyírfacukor)
- 1 dl tejszín
- 1/2 mk vanília őrlemény
3. Meggyes réteg:
- 250 g kimagozott meggy
- 1,5 dl kevés víz
- édesítőszer, ízlés szerint (pl. stevia, nyírfacukor)
Így készítsd:
Törd össze a kekszet, keverd a morzsába a pirított mandula szeleteket és a lereszelt csokit. A keveréket oszd szét a poharakba. A behűtött tejszínből verj habot, és forgasd bele az édesítővel és vaníliával felturbózott mascarponéba. Ebből a krémből kanalazz egy réteget a kekszmorzsalékra, majd a poharakat tedd be a hűtőbe. Közben magozd ki a meggyet, majd a gyümölcsöt kevés víz hozzáadásával főzd össze az édesítővel. Ha sűrűbb állagot szeretnél, adj hozzá 1 tk. tápiókakeményítőt is. Amint sűrűsödni kezd a meggyragu, húzd le az edényt a tűzről, hagyd hűlni. A meggyragut kanalazd a sajtkrémes rétegre, és a pohárkrémet még legalább egy órára tedd vissza a hűtőbe. Tálaláskor egy-egy szem meggyel díszítsd. Ha imádod a meggyet és nem bízol a cukros bolti megoldásokban, jobb, ha magad teszed el télire a gyümölcsöt. Készíts kompótokat, de akár le is fagyaszthatod. Ha pedig van türelmed hozzá, készíts isteni meggylekvárt. Mutatjuk a cukor nélküli lekvár receptet! Hajrá!
Ez is érdekelhet: