Oldal kiválasztása
Ismerős érzés? Nőként biztosan, hiszen a legújabb felmérések szerint a gyengébbik nem többet stresszel, mint a férfiak. A stressz táplálkozási és alvászavarokat okozhat, tönkreteheti a társas kapcsolatokat és hajlamosíthat különböző betegségek kialakulására. Eljött az idő, hogy változtasson

Segítség szétestem!

A nők – talán nem meglepő módon – leggyakrabban két dolog miatt stresszelnek: a háztartásukban uralkodó állapotok és a családi viszonyok (párkapcsolat és a gyerekneveléssel kapcsolatos problémák) miatt. Az előbbi azért komoly baj, mert éppen az a hely a stresszforrás, amelynek a nyugalmat és a regenerálódást kellene biztosítania. Hogy ez miért alakul így? A magyarázat egyszerű: általában az esti időszak az, amikor a test kortizolszintje lecsökken, felkészítve a szervezetet a pihenésre – legalábbis egy ideális világban. A valóságban azonban a legtöbb nő a kora esti órákban érkezik haza a munkából, hadakozik a gyerekekkel és döbben rá, hogy megint egy csatatér maradt a reggeli rohanás után. Ilyenkor egyszerűen nem tudnak lazítani, a gondolataik csak e körül forognak. Ez a kapcsolatokra is hatással van, hiszen a férfiak agya nem ugyanúgy reagál a rendetlenségre, mint a nőké, azaz őket nem hozza lázba egy kaotikus nappali vagy konyha látványa. Nézzük, mit tehet a stressz csökkentésére.

MOZOGJON!

A nőknek receptre kellene felírni a mozgást – állítják a szakemberek. Különösen a jóga megfelelő a stresszoldásra. Egyrészt a különféle pózok rendszeres gyakorlásának köszönhetően a test hajlékonyabbá, rugalmasabbá, erősebbé válik, másrészt a jóga fontos része a meditáció és a légzés is, amely segít az elcsendesedésben, a szorongás csökkentésében.

GONDOLJA ÁT A RENDRAKÁST!

El kell fogadni, hogy az otthona nem mindig Instára való tökéletes képet mutat. Nézzen körbe, és készítsen haditervet gondolatban! A legtöbben rossz döntést hoznak és a nappaliban kezdenek el pakolni, holott nagy valószínűséggel az a család bázisa, így ott teljesen feleslegesen dolgozik. Mivel a főzés, vacsorakészítés „kötelező”, így érdemes a konyhával kezdeni, majd áttérni a hálószobára.
A ház összes helyisége közül ugyanis ez a legfontosabb, az oázis, ahol egy fárasztó nap után nyugovóra tér. Úgy biztosan nem fog pihenni, ha a sarokba halmozott vasalatlan ruhákat bámulja lefekvéskor…

KÉRJEN SEGÍTSÉGET!

Manapság a gyerekek sokkal kevesebbet segítenek a házimunkában, mint régen. Egy 2014-es felmérés szerint a megkérdezett szülők 82 százaléka mondta, hogy gyerekkorában rendszeresen segített a szüleinek, de mindössze 28 százalékuk adott gyakran feladatot saját gyermekének. Ez elkeserítő adat, mivel a gyerekek a ház körüli teendők elvégzésével határozottabbá válnak, értékesebbnek érzik magukat, megnő az önbecsülésük és az önbizalmuk. Az is ismert, hogy a lányok kétszer annyi időt töltenek takarítással és főzéssel, mint a fiúk, eszerint újabb generáció nő fel úgy, hogy a házimunka marad az elsődleges stresszforrás az életükben.

A CIKK FOLYTATÁSÁT MEGTALÁLJA A JANUÁRI DIÉTA ÉS FITNESZ MAGAZINBAN!

Diéta és Fitnesz január

Hozzászólások

Így előzhető meg, hogy tüdőgyulladás legyen a megfázásból
A megfázás rossz közérzettel, orrdugulással, orrfolyással, torokfájással járhat. Több alkalommal is áteshetünk rajta évente, rendszerint egy hét alatt elmúlnak a tünetei. Bizonyos esetekben azonban komoly szövődményeket, akár tüdőgyulladást is okozhat.
Jutalmaz vagy büntet? - Nevelési stílusok nyomában
A szülők érzik a felelősséget, a szülői stratégia kialakítása nem várhat. Nevelési stílusok előnyei, hátrányai, „kisokos” szülőknek és leendő anyukáknak, apukáknak.
Tari Annamária - Mi kell ahhoz, hogy változtatni tudjak az életemen?
„Képtelen vagyok bármin is változtatni. Mintha le lennék ragasztva, nem tudok mozdulni. Nem is hiszem igazán, hogy sikerülne. Ennyi év után? Kizártnak tartom…” (40 éves nő)
Mindent a limfómáról!
A limfóma, azaz a nyirokrák viszonylag gyakori daganattípusnak számít, és bármely korosztálynál kialakulhatnak bizonyos típusai. Nézzük a leggyakoribb kérdéseket a limfómáról.
Csodákra képes az arctorna, ha helyesen végezzük
Arctornával nemcsak a ráncokon segíthetünk, de a toka ellen is tehetünk. Nézzük a legnépszerűbb öt gyakorlatot, amit otthon is elvégezhetünk!
Fűszerek jótékony hatása röviden
Ezek az intenzív illatú és aromájú fűszerek nem csak feldobják vacsorája ízét, de nagyon jó hatással vannak az egészségre is.
12 hónap, hogy elérjük a célunkat - Így ütemezzünk!
Hamarosan vége a januárnak, és kiderül: sikerül e tartanunk az újévi fogadalmunkat. December végén hajlamosak vagyunk a  valóságtól elrugaszkodott célokat kitűzni.  Aztán telnek a hetek, a hónapok, és a dédelgetett tervekből nem lesz semmi. Még ha január elején a nagy lendülettel bele is kezdünk ebbe-abba, idővel elkopik a lendület, és visszatérünk a régi szokásainkhoz. Mit tehetünk ilyenkor?A coach válaszol!
Herpesz intim helyen, mit kezdjünk vele?
A herpesz több területen is megjelenhet a testen, ám az egyik legkellemetlenebb, amikor intim helyen jelentkezik. Így tudod megkülönböztetni egyéb panaszoktól és problémáktól! A szakorvos válaszol.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.