Alakítson ki a fürdőszobában egy mini spa-hotelt, majd végezzen el egy 5 lépésből álló szépségprogramot. A testi-lelki felüdülés garantált!

Spa-élmény otthon

Első lépés:

Gondoskodjon a nyugalmáról

Ahhoz, hogy igazán a pihenésről szóljanak ezek az órák, a legfontosabb a nyugodt környezet kialakítása. Kapcsolja ki a telefont és kérje meg a barátait, családtagjait, hogy ne zavarják. Készítsen elő minden eszközt, amire szüksége lesz: testkefét vagy luffa szivacsot, bőrradírt, fürdősókat, testolajat, hidratálókrémet, testápolót. Tegye a törülközőt a radiátorra, hogy meleg legyen. Kapcsolja le a villanyt, csak az illatos gyertyák fénye világítson. Válasszon nyugtató zenét. Öntse kedvenc habfürdőjét a kád vizébe, adjon hozzá egy maréknyi fürdősót, amely segít ellazulni és hidratálja a bőrét.

Második lépés:

Lazítson és radírozzon

Miután átrendezte a fürdőszobáját wellnessrészlegnek, ideje, hogy egy kicsit önmagára figyeljen. Próbáljon lazítani, engedje el a nyomasztó gondolatokat. Lélegezzen mélyeket, érezze, ahogy a tüdejébe áramlik az oxigén. A testápolást kezdje az elhalt hámsejtek eltávolításával. A dörzsölje a lábát, körkörös mozdulatokkal haladjon, hogy ösztönözze a vér és a nyirok áramlását. Fordítson külön figyelmet a cellulitiszes területekre. A hasát is körkörös mozdulatokkal, az óramutató járásával megegyező irányban masszírozza át. Végül a kezét is dörzsölje át, a szív felé haladva. Ez az egész folyamat ne tartson tovább öt percnél.

Harmadik lépés:

Fiatalodjon egy masszázzsal

Ha már spa-kényeztetés, nem maradhat ki a masszázs sem. A masszázsolajat – amelytől síkosabb lesz a bőr, és amelynek gyógyító hatóanyagai így közvetlenül a bőrbe jutnak – készen is megvásárolhatja, de otthon is egyszerűen elkészítheti. Adja kedvenc illóolaját valamilyen semleges bázisolajhoz, és máris kész a masszázsolaj. Tegye az egyik lábát a kád oldalára, és erőteljesen kezdje el masszírozni a bokától haladva a comb irányába! Használhatja az öklét is, a lényeg, hogy kimasszírozza a feszültséget. A karjával tegyen ugyanígy.

Negyedik lépés:

Kényeztesse az arcbőrét

Az arc érzékeny bőrét nem hagyhatjuk ki a kényeztető kezelésekből. tisztítsa meg alaposan az arcát, majd vigye fel a bőrtípusának megfelelő tápláló pakolást. A meleg fürdőben kitágult pórusokon át a bőr mélyebb rétegeibe is könnyedén eljutnak a tápláló anyagok. Mielőtt felvinné a pakolást, masszírozza át finoman az arcát. Fordítson külön figyelmet azokra a területekre, ahol a legkönnyebben megjelennek a finom ráncok: az orr, a homlok, a szemkörnyék és az áll területére. Miután lemosta a pakolást, ne feledkezzen meg a hidratáló krém használatáról! Alaposan masszírozza be megszokott hidratálóját az arc és a nyak bőrébe.

Ötödik lépés:

Pihenjen

Miután befejezte a teste kényeztetését, vegyen fel egy bolyhos, meleg fürdőköpenyt, aztán bújjon ágyba egy jó könyvvel és egy finom teával. Engedje, hogy a jóleső fáradtság átjárja a testét és élvezze a nyugalom perceit.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink