Két év. Az emberi lélek ismerői szerint átlagosan ennyi ideig lobog a szerelem. Az viszont már csak rajtunk múlik, mi marad utána: szürke érdektelenség, vagy újra meg újra feltámadó, mindig élő vonzalom? A Valentin-nap jó alkalom arra, hogy végiggondoljuk, milyen is valójában kapcsolatunk – s hogy mit tehetnénk még érte...

Hagyjuk a Valentint! Arról beszéljünk, meddig tart az igazi szerelem

Érdekes ünnep a Valentin-nap: bár a magyar köztudatba még ennyi év után sem ivódott bele igazán, mégis kezdjük elfogadni, hogy létezik egy nap, ami a szerelemé. És szinte mindegy is, hogy komolyan vesszük-e Valentint, vagy csak a vállunkat vonogatjuk a dátum láttán, Bálint napján igenis megfordul a fejünkben, hogy vajon megemlékezik-e párunk a szerelmünkről, kapcsolatunkról?

Mire van szüksége egy nőnek?

herceg, béka, szerelem, párkapcsolat

Fotó: Shutterstock

Nem, a férfiaknak nincs igazuk, amikor azt hiszik, hogy minket ilyenkor a kicsi, de csillogó ajándék csábít, vagy éppen a virágcsokor. Nekünk egyszerűen az kell, hogy titkon remélhessük, meglepnek minket valami gesztussal, tesznek valamit azért, hogy kifejezzék: eszembe jutottál, szeretlek, fontos vagy számomra. Hogy miért? Mert nők vagyunk – természetünknél fogva tele álmodozással és vágyakkal. Nők vagyunk, akik hajlamosak tárgyaknak, ajándékoknak, apró meglepetéseknek nagyobb jelentőséget tulajdonítani, mint azok valós értékei. Ennek oka az a nagyon erős női tulajdonság, hogy szeretjük olyan tárgyakkal körülvenni magunkat, amelyek a szeretett személyre emlékeztetnek minket.

Csak egy aprócska jel kell!

A férfiak gyakran azt mondják a Valentin-napról, hogy mesterségesen kitalált ünnep, amit a virágkereskedők hoztak be a köztudatba, mert ezzel február elején fellendíthetik az üzletet. Ha párunk ezt így gondolja, nem érdemes vitatkoznunk ezen, inkább mondjuk azt mosolyogva: akkor én nem virágot kérek, csak egy ölelést. Már sokkal-sokkal Valentin-nap előtt sugallhatjuk neki, hogy nem valami kötelességszerűen megvásárolt ajándékra vágyunk, csak egy váratlan esti programra: sétára a hóesésben, titokban megszervezett mozira, vacsorára egy közeli kisvendéglőben… bármilyen apró figyelmességre, aminek az az üzenete, hogy szeretetünk, szerelmünk fontos a számára.

Adni se felejtsünk el

És ha már itt tartunk, ne feledjük, hogy adni ugyanolyan jó, mint kapni. Miért ne szervezhetnénk mi magunk egy olyan estét, ami csak kettőnkről szól? A gyerekek nem szeretik a halat, de neki az a kedvence? Akkor Bálint napján legyen halvacsora – csak neki, mert ez az ő estéje. Nem látványos ajándékokkal kell az összetartozást kifejezni, hanem kis, szeretetteli gesztusokkal; ráadásul így őt sem hozzuk zavarba, ha elfeledkezett volna a Valentin-napról. És ha fontos neki az örömünk, a vacsora végére biztosan kitalálja majd, mivel viszonozhatná a kedvességünket, mivel mutathatná meg, hogy ő is figyel ránk. A legtöbb férfi zavarba jön, ha elfeledkezik arról, hogy meg kellett volna lepnie minket valamivel, és kapva kap az alkalmon, ha ilyenkor kiutat kínálunk neki a kellemetlen helyzetből. Elég, ha megkérdezzük: „Ne menjünk el valahová ma este? Olyan rég volt már rajtam az a szép zöld ruhám.”

Ne csak egy nap legyen

A Valentin-nap nem azért fontos, mert ezen az egy estén letudhatunk mindent, ami a szerelemmel kapcsolatos. Sokkal inkább azért, mert egy ilyen alkalommal felmérhetjük magunkban, mennyire szeretnénk örömöt okozni párunknak, és mennyire várjuk tőle ugyanezt? Valentin napján rájöhetünk, sikerül-e még az együtt töltött évek után olyan alkalmat varázsolni az életünkbe, ami a meghitt együttlétről szól? És ha úgy látjuk, hogy sikerül, akkor már csak némi energiát kell fordítanunk arra, hogy ezt olyan napokon is megismételjük, amikor a naptár nem február tizennegyedikét mutatja.

Honnan ered a Valentin-nap?

Bár ilyenkor gyakori, hogy az egymást szerető emberek, sokszor családtagok, közeli jó barátok is meglepik egymást egy-egy aprócska, szívet melengető ajándékkal, a Valentin-nap igazából mégiscsak a szerelmesek ünnepe, akik romantikus, gyertyafényes vacsorával, virágcsokrokkal, csokoládéval és üdvözlőkártyákkal köszöntik egymást. De honnan is ered mindez? A legenda szerint Krisztus után 270 körül élt egy Valentin nevű római pap volt, aki titokban párokat adott össze, ellenszegülve ezzel Claudius császár törvényének, amely átmenetileg megtiltotta a házasságkötéseket. Valentint ezért bebörtönözték, s a tömlöcben barátságot kötött a börtönőr lányával. A legenda szerint imájával gyógyította meg a beteg lányt, és kivégzésének napján üzenetet írt neki, amit így írt alá: „A Te Valentinod”.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Végre itt a tavasz, mutatjuk milyen cipő lett most a divat
Beköszöntött a tavasz, az új évszak pedig annak rendje és módja szerint magával hozta az ébredő természetet, a vérpezsdítő színeket és a legüdítőbb cipőtrendeket. Az idei szezonra határozottan az üde színfoltok, valamint a játékos vonalvezetések keveredése lesz a jellemző.
Imádod a tojást? Akkor ezt a három diétát ismerned kell!
Bár elsőre brutálisnak tűnhet a tojásdiéta, ez a kúra úgy segít gyorsan fogyni, hogy nem veszítesz közben izomtömeget.
Hogy lesz a nagy fogyás után formás a comb és a vádli?
A hölgyek szeretnének formás combokkal, a férfiak izmos vádlival büszkélkedni, ám ez nem mindenkinek adatik meg. Sok tényező közrejátszhat abban, hogy miért válhatnak esztétikailag kifogásolhatóvá az alsó végtagok.
Szeretsz bringázni? Akkor erre most nagyon figyelj!
Gyakori, hogy a kerékpárunk egész télen a fészerben, garázsban áll, de ez nem jelenti azt, hogy a tavasz beköszöntével elég csak leporolni egy kicsit, és már nyeregbe is ülhetünk.
Tanulj meg tavasszal meditálni, segítünk elkezdeni
Beköszöntött a március, ami a megújulás időszaka. Ennek pedig nem csak a ruhatárunkban és az otthonunkban kell megtörténnie, de a lelkünkben is.
Fehérjediéta a szakértőtől- 7 napos mintaétrenddel
Most, hogy itt a tavasz szeretnél gyorsan megszabadulni a feleslegtől, hogy beleférj a ruháidba. Íme egy remek étrend, ami segít megszabadítani a télen felkerült néhány kilótól.
Így segíti a fogyást az árpafűlé
Ez a zöld elixír sokat tesz az egészségünkért, a szépségünkért és az alakunkért, ezért érdemes rendszeresen kortyolgatnunk.
A legjobb tippek, hogyan maradjunk formában 50 felett
Az ötödik X után sem kell lemondanunk a mozgás öröméről és jótékony hatásairól. Sőt mi több, ez az a kor, amikor még inkább szükség van rá, hiszen nagyban hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben átvészeljük a változásokat
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.