Legjobb ebben a sütiben, hogy biztosan nem hizlal!

Viszlát cukor és liszt! Meggyes túrópite az új diétás őrület

A túró a diétás sütemények legjobb alapanyaga! Rengeteg benne a fehérje, szénhidráttartalma viszont csekély – nem véletlenül oly népszerű a legnagyobb magyar diétázók körében. Akár piskótaszerű eredményt is kaphatsz, ha ügyesen állítod össze az arányokat. Nem kell izgulnod a liszt hiánya miatt, mert igazán könnyű a túró alapú tésztával dolgozni, a hiányzó szárazanyagot alacsony szénhidráttartalmú kókuszliszttel pótoljuk! Ehhez a tésztához nagyon jól passzolnak hozzá a nyári bogyós gyümölcsök, ez a meggyes változat egyenesen isteni!

Cseresznyés túrópite cukor és liszt nélkül

Hozzávalók

  • 20 dkg krémsajt
  • 25 dkg túró
  • 5 tojás
  • 6 kávéskanál zéró cukor
  • 4 evőkanál kókuszliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1/2 kg meggy, kimagozva

Így készítsd

1. A kimagozott meggyet tedd egy szitára, hagyd lecsöpögni.

2. A tojásokat – fehérjét és sárgáját együtt – verd olyan habosra, amilyenre csak tudod.

3. Keverd bele a krémsajtot, majd a túrót és az édesítőt, végül a lisztet és a sütőport.

4. A süteménytésztát simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd oszd el a meggyet a felületén, kicsit bele is nyomkodhatod.

5. Mehet a tepsi a 170 fokra előmelegített sütőbe, 25-30 perc alatt készre sül.

TIPP:

  • Ha túlságosan pirulna a teteje, borítsd alufóliával
  • Megszórhatod mandulaforgáccsal
  • Pici fahéjtól még pikánsabb a cseresznye íze
  • Kipróbálhatod más gyümölcsökkel is

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
3 zseniális étel sütőtökből, ha diétázol
A sütőtök nem csak finom, hanem alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt ha fogyni szeretnél egy szuper alapanyag.
Természetes módszerek nőknek vérnyomás csökkentésére
A változó kor számos kellemetlen tünettel jár, mint a hangulatingadozás, hőhullám, álmatlanság. De vajon mi köze a vérnyomásunkhoz?
Mire jó az orvosi masszázs? A kéz gyógyító ereje
Az orvosi masszázsként is emlegetett fizioterápiás módszer a mozgásszervi betegségek kezelésére, önállóan vagy gyógytorna kiegészítéseként, de a megelőzés tekintetében is fontos lehet. Eláruljuk, hogy pontosan milyen problémáknál érdemes szakembert felkeresni.

Ajánlataink