A túró a diétás sütemények legjobb alapanyaga! Rengeteg benne a fehérje, szénhidráttartalma viszont csekély – nem véletlenül oly népszerű a legnagyobb magyar diétázók körében. Akár piskótaszerű eredményt is kaphatsz, ha ügyesen állítod össze az arányokat. Nem kell izgulnod a liszt hiánya miatt, mert igazán könnyű a túró alapú tésztával dolgozni, a hiányzó szárazanyagot alacsony szénhidráttartalmú kókuszliszttel pótoljuk! Ehhez a tésztához nagyon jól passzolnak hozzá a nyári bogyós gyümölcsök, ez a meggyes változat egyenesen isteni!
Cseresznyés túrópite cukor és liszt nélkül
Hozzávalók
- 20 dkg krémsajt
- 25 dkg túró
- 5 tojás
- 6 kávéskanál zéró cukor
- 4 evőkanál kókuszliszt
- 1 cs. sütőpor
- 1/2 kg meggy, kimagozva
Így készítsd
1. A kimagozott meggyet tedd egy szitára, hagyd lecsöpögni.
2. A tojásokat – fehérjét és sárgáját együtt – verd olyan habosra, amilyenre csak tudod.
3. Keverd bele a krémsajtot, majd a túrót és az édesítőt, végül a lisztet és a sütőport.
4. A süteménytésztát simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd oszd el a meggyet a felületén, kicsit bele is nyomkodhatod.
5. Mehet a tepsi a 170 fokra előmelegített sütőbe, 25-30 perc alatt készre sül.
TIPP:
- Ha túlságosan pirulna a teteje, borítsd alufóliával
- Megszórhatod mandulaforgáccsal
- Pici fahéjtól még pikánsabb a cseresznye íze
- Kipróbálhatod más gyümölcsökkel is
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Reform túrógombóc almaszósszal
- Karamellszelet
- Bögrés cseresznyés süti
- Citromos-kakukkfüves cukkinikenyér