Este a munkából vagy épp az edzésből hazatérve kevés energiánk marad arra, hogy még a vacsoránkra is nagy gondot fordítsunk, egyszerűbb kivenni a hűtőből azt, amit találunk. De abban már nem lehetünk biztosak, hogy épp a megfelelő étel után nyúlunk. Előfordulhat, hogy nem a legjobban sikerül választanunk, ezért összeírtunk három egyszerű tippet, amelyet könnyű betartani, gyors, és még egy szuper diétába is könnyedén beépíthető!

3 ötlet a kiegyensúlyozott vacsorához

1. TUDATOSAN A KÖRETTEL!

Noha a burgonya és a fehér rizs mellett több alternatívát, mint hajdinát, quinoát, kölest vagy barna rizst is ehetünk, ügyeljünk a mennyiségre és lehetőleg a megszokott adag felét helyettesítsük valamilyen zöldségfélével. Ha igazán könnyű vacsorát szeretnénk, estére már tényleg csak a friss zöldségeket válasszuk a hús mellé, amelyek még a folyadékpótlásban is a segítségünkre lehetnek, hiszen a legtöbb zöldségnek igen magas a víztartalma is.

2. VÁLASSZUNK ZSÍRBAN SZEGÉNY HÚSOKAT!

Ha este szeretnénk valami tartalmas és laktató ételt készíteni, akkor mindenképp maradjunk a csirkemellnél. Nem csak azért lehet a legjobb választás, mert 0 gramm szénhidrátot tartalmaz, de tized annyi zsír van benne, mint például a csirkecombban, és 100 grammjában 23 gramm fehérje található. Így edzés után ideális hasunk megtöltésére és izmainknak is, ráadásul 5-10 perc alatt készre süthetjük.

3. 10 PERC ALATT ÍZLETES CSIRKEMELLEK

Nem elég zsírban szegény, fehérjében gazdag húst választani estére, de arra is figyelnünk kell, hogy zsiradék hozzáadása nélkül készítsük el. Ehhez tökéletes megoldást kínál a Maggi Fortélyok Szaftos csirkesteakalap. A Papirusz technológiának köszönhetően könnyedén, 10 perc alatt, zsiradék hozzáadása nélkül szaftos csirkemellet készíthetünk, mostantól akár még mediterrán paradicsomos ízesítésben is.

Ezek is érdekelhetnek

A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.

Ajánlataink