A könnyű diéta mindenkinek mást jelent. Az édesszájúaknak azt, hogy időnként nassolhatnak, a született lustáknak azt, hogy nem kell mozogniuk, az aszkétáknak azt, hogy főtt tojáson és salátaleveleken élhetnek napokig. Mi most közös nevezőre hozzuk az igényeket. Könnyű és szenvedésmentes diétát kínálunk. De!

5 kiló könnyedén

De lesz ára, mint mindennek. Aki könnyedén szeretne fogyni, annak először is ki kell tartania, mert sokkal több időt kell rászánni a folyamatra, fél, akár egy évet. Cserébe nem lesz koplalás, gyilkos edzéstervek. Ja, hogy ennél gyorsabban szeretne eredményt látni? Akkor üzletet kell kötnünk. Az étrendben nem lesznek szigorú megszorítások, de öt szabályt be kell tartani, ha törik, ha szakad.

  1. szabály: Napi 45 percet mozogni kell. Lehet ez séta, lehet kerékpározás, és lehet súlyzós edzés, ez már szabadon választott.
  2. szabály: A cukor, cukrozott étel tilos, kivétel a napi egy kisebb nass.
  3. szabály: Kenyérfélét csak reggelire lehet enni, délután már tilos.
  4.  szabály: Napi 2,5 liter vizet meg kell inni.
  5. szabály: Étkezési naplót kell vezetni, az önbecsapás ellen.

Ha betartjuk ezt a néhány szabályt, lassan, de biztosan csökkenni fog a súlyunk. A napi 30 perces séta az egész nap ülőmunkát végzőknél arra elég, hogy megakadályozza a súlygyarapodást. De ha 45 percre növeljük a mozgást, akkor további 300 kalóriát égetünk el, ami éves szinten 12 kiló elvesztéséhez vezet anélkül, hogy radikális diétát folytatnánk. Hát nem megéri? Ha sikerül idővel megszokni és megszeretni a mozgást, akkor növelhetjük az intenzitást, így fel is gyorsíthatjuk a fogyást. De egyelőre ez a 45 perc is épp elég nagy kihívás lesz, számoljon azzal, hogy a kisördög rendszeresen le akarja majd beszélni a mozgásról.

Ha susogni kezdi a kifogásokat, azonnal jelezze neki, ki a főnök. Lényegesnek látszó kérdés szokott lenni, mikor érdemes mozogni. Teljesen mindegy, amikor sikerül beiktatni, ezt mindenkinek a saját életformája mutatja meg. A reggeli mozgásnak az az előnye, hogy már délelőtt is önmérsékletre int, ha már mozogtunk, kár lenne elrontani a napi kalóriamérleget felesleges nassolással. Ha az esti mozgást választjuk, és egy fehérjedús vacsorát eszünk előtte, garantáltan potyognak a dekák hétről hétre.

Mindig kell engedmény

Persze, hogy kell, és ebben a diétában is lesz. Ha adunk magunknak ennyi kis kedvezményt, akkor nem fogunk állandóan sóvárogni, képesek leszünk ellenállni a kísértésnek is, mert tudjuk, hogy lesz egy nap, amikor élvezhetjük a kedvencünket is. Gondolja végig, mi az, amiről a legnagyobb fájdalom lemondani. A kakaós csigáról? Vagy a tésztáról, esetleg a pizzáról? Hetente egyszer ehet egy engedmény reggelit és egy engedmény ebédet, mondjuk fél adag tésztával, két kis szelet pizzával. De ezeken a napokon a vacsora már csak fehérje lehet, hús, tojás vagy túró, egészen szigorúan. Azt már csak halkan tesszük hozzá, hogy ezeken a napokon és a következő napon a mozgást is célszerű növelni, hogy ne okozzon csalódást a mérleg.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink