Nem véletlenül használtuk a drasztikus szót. Az alábbi ételek-italok kalóriatartalma valóban annyira alacsony, hogy helyenként nem fog hinni a szemének! Ráadásul mind finom, tápláló, egészséges, és könnyedén beillesztheti a mindennapjaiba. 

8 drasztikusan  alacsony kalóriatartalmú étel

 ZÖLD TEA

Hozzáadott cukor nélkül a zöld tea szinte semmi kalóriát nem tartalmaz. sőt. nagyon magas az antioxidáns-tartalma, amely csökkenti a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát, ráadásul elősegíti a zsírégetést. Tanulmányok szerint, ha naponta 2-4 csésze zöld teát iszunk, csészénként akár 50 kalóriával is növelhetjük a zsírégetést. Csupán napi 2-4 csésze zöld tea beiktatásával évente akár 3 kilót is leadhatunk anélkül, hogy az étrendünkön változtatnánk.
0 KALÓRIA!

 SPENÓT

A spenótot nem csak főzelékként fogyaszthatjuk. Tölthetünk vele húst, gombát, készíthetünk spenótos barna rizst vagy akár tésztát, de nagyon finom frissen, salátaként elkészítve is. 10 dkg mindössze 20 kalória, de ennél sokkal fontosabb az, hogy gazdag K-vitaminban, kalciumban, foszforban, káliumban, cinkben és szelénben. Ráadásul a spenót olyan hormont tartalmaz, amely segíti az izomszövetek regenerációját, így sportolók mindenképpen iktassák be étrendjükbe.
20 KALÓRIA!

 KIVI

Egy darab kivi szinte olyan, mintha egy gigantikus méretű bogyós gyümölcsről beszélnénk. Ugyanis éppen olyan magas a rosttartalma, mint a bogyós gyümölcsöknek, ráadásul már egyetlen kivi fedezi a napi szükséges C-vitamin-mennyiséget. Ezenkívül igen magas a kálium- és az E-vitamin-tartalma, és egyetlen darab fedezi a napi szükséges K-vitamin egyharmadát. A szervezet nagyon könnyen megemészti, a benne található hasznos anyagok nagymértékben felhasználódnak. Belülről szépíti, hidratálja a bőrt.
52 KALÓRIA!

 PARADICSOM

Nagyon magas a C-vitamin-tartalma, és jelentős mennyiségben tartalmaz A-, B1- és B16-vitamint is. Ezenkívül nagyon jó forrása a likopinnak, amely antioxidáns segít megakadályozni, illetve késleltetni a bőr öregedésének folyamatát. napsütéses időben, amikor az ultraibolya sugarak nagy kárt tehetnek az arcbőrben, érdemes belülről táplálni a bőrt paradicsom segítségével. 100 gramm mindössze 20 kalória, ez körülbelül egy nagyobb méretű paradicsomnak felel meg.
20 KALÓRIA!

 ZSÍRSZEGÉNY TÚRÓ

Tény, hogy annyi vitamint és ásványi anyagot nem nyerhetünk a sovány túróból, mint mondjuk egy antioxidánsban gazdag gyümölcsből, de a laktató, telítő fehérjetartalmát a gyümölcsök nem tudják felülmúlni. Alacsony a kalória- és magas a proteintartalma. Alkalmanként 8-10 dkg-ot nyugodtan elfogyaszthatunk, mivel 100 grammban csak 94 kalória van. Ügyeljünk azonban a túró sótartalmára. Hiába az alacsony kalória, ha a túró túlságosan sós és megköti a vizet.
94 KALÓRIA!

 ZÖLDPAPRIKA

10 dkg mindössze 20 kalória, ami azt jelenti, hogy akár minden étkezéshez ehetnénk belőle legalább egyet, így is minimális kalóriamennyiség mellett gondoskodhatnánk a napi szükséges C-vitaminmennyiségünkről. Ráadásul a zöldpaprikának igen magas az élelmirost-, sőt a fehérjetartalma is.
20 KALÓRIA!

 BROKKOLI

A sötétzöld színű növény folsavban gazdag, amely jót tesz az idegrendszernek. Kismamák mindenképpen iktassák be étrendjükbe, hiszen nem csak a mama, de a baba idegrendszerének fejlődésére is igen jó hatással van. nagy mennyiségben tartalmaz K-vitamint, ami segíti a máj működését. Ezenkívül A- és C-vitaminban bővelkedik, valamint kalciumot és vasat is tartalmaz. 100 grammban mindössze 24 kalória van, ráadásul gazdag fehérjeforrás, így nagyszerűen beilleszthető bármilyen diétás étrendbe.
24 KALÓRIA!

 GARNÉLARÁK

Fehérjének a garnélarák az egyik legjobb választás. Fehérjetartalma magasabb, kalóriatartalma pedig alacsonyabb, mint a csirkéé. 100 gramm mindössze 89 kalória, egy evésre akár 12-14 darab nagyobb rákot is elfogyaszthatunk. Ráadásul minden egyes falattal komoly mennyiségű D-vitamint, szelént és ómega 3 zsírsavat juttatunk a szervezetbe, amely jótékony hatással van az érrendszerre.
79 KALÓRIA!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!

Ajánlataink