Az életmódváltás egyáltalán nem azt jelenti, hogy le kellene mondanod a kedvenc ételeidről. Adunk néhány ötletet, hogy miként készítsd el néhány közkedvelt finomság kalóriaszegényebb változatát!

A diétás kókuszgolyótól a könnyű muffinig – 5 fogyókúrás recept

Kókuszgolyó

kókuszgolyó

Egyszerűen elkészíthető fogyókúrás recept
Fotó: Shutterstock

(30 darabhoz)

Elkészítése: Hámozz meg, majd reszelj le 300 g almát, és nyomkodd ki a levét. Keverd össze 100 g zabpehellyel, 100 g kókuszreszelékkel, 2 tk keserű kakaóporral, ízlés szerint őrölt fahéjjal és folyékony édesítőszerrel. Gyúrd össze, és tedd a hűtőbe legalább 1 órára. Később vizes kézzel formázz belőle golyókat, és hengergesd meg azokat kókuszreszelékben. Érdemes fogyasztásig a hűtőben tárolni.

DF-tipp: Naponta legfeljebb 3 db-ot fogyassz belőle, ha fogyókúrázol.

Cukkinis lasagne

(4 adaghoz)

Elkészítése: Hámozz meg, apríts fel 2 gerezd fokhagymát és 2 fej vöröshagymát, és párold meg 1 ek olívaolajon. Adj hozzá 500 g darált pulyka- vagy csirkemellet, ízesítsd sóval, borssal, szárított bazsalikommal. Önts hozzá némi alaplevet és 1 ek paradicsompürét. Párold majdnem készre, és tedd félre. Hosszában vágj fel minél vékonyabb szeletekre 2 db cukkinit. Moss meg, karikázz fel 2-3 db paradicsomot, és kissé fonnyaszd meg 1 tk olívaolajon. Egy hőálló tálat kenj ki egy kevés olajjal, és fektess az aljára cukkiniszeleteket. Rétegezz rá húst, majd paradicsomot, ezt egy újabb adag cukkini kövesse. Folytasd a műveletet addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét borítsd be light mozzarellával. Süsd készre 200 fokon 30-35 perc alatt.

DF-tipp: 1-1 adag tökéletes főétel ebédre és/vagy vacsorára.

 

Rizsfelfújt

(4 adaghoz)

Elkészítése: Főzz tejberizst 125 g átmosott rizsből és kb. 500 ml zsírszegény tejből. Adj hozzá 5 ek kókuszreszeléket, egy kevés ízlés szerinti aszalt gyümölcsöt, valamint 1 db vaníliarúd kikapart magjait. Ízesítsd folyékony édesítőszerrel. Verj kemény habbá 3 db tojásfehérjét, és forgasd a langyosra hűlt tejberizsbe. Öntsd az egészet hőálló tálba, és süsd 180 fokon 30-40 percig. Személyenként 1 ek diétás lekvárral tálald.

DF-tipp: Ez a fogyókúrás recept főételnek való, ebédre fogyassz el belőle 1 adagot.

 

Zabpelyhes túrógombóc

(4 adaghoz)

Elkészítése: Dolgozz össze 500 g zsírszegény túrót 150 g zabpehellyel, ízlés szerinti mennyiségű folyékony édesítővel, 3 db tojással és 1 csipet sóval. Tedd a hűtőbe kb. 30 percre, hogy a zab kissé megduzzadjon. Utána formázz gombócokat a masszából. Kókuszzsírban piríts meg kb. 4 ek zabkorpát, és hengergesd meg benne a gombócokat. Kínáld fahéjjal elkevert natúr joghurttal.

DF-tipp: 1 adagot egyél meg belőle az adott napon.

 

Meggyes muffin

fogyókúrás recept muffin

Fotó: Shutterstock

(12 darabhoz)

Elkészítése: Keverj össze 3 ek energiamentes édesítőport 300 ml zsírszegény tejjel, 200 g zabkorpával és 1/2 tasak sütőporral. Verj habot 3 db tojásfehérjéből, ezt is forgasd bele, majd ízlés szerint adj hozzá lecsöpögtetett, magozott meggyet. (Befőtt és mirelit is jó.) Töltsd papírkapszlikkal bélelt muffinformákba a tésztát, és 180 fokon süsd készre 20-25 perc alatt.

DF-tipp: A napi ajánlott mennyiség ebből a fogyókúrás recept alapján készült sütiből 1-2 db.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink