Nagy kedvencünk ez az Észak-Olaszországból származó puding: a panna cotta. Ez a desszert sokféleképpen elkészíthető, most egy kávés panna cotta receptet ajánlunk, ami alternatív édesítőszerekkel, alakkímélő módon is elkészíthető. Legyen ez a desszert egy könnyű ebéd után, így két legyet ütünk egy csapásra: kielégítjük édesség utáni vágyunkat, és még a kajakómát is megússzuk, köszönhetően a benne lévő kávénak.
Kávés panna cotta
Hozzávalók (6 adaghoz):
1 konzerv (380-400 ml) kókusztej
65 g nyírfacukor
1 tk instant kávé
¼ tk őrölt fahéj
1/8 tk só
1 db 7 grammos ízesítetlen zselatin lap
1 csésze natúr kefir
1 tk vaníliakivonat
kakaópor és kávészemek a díszítéshez
Elkészítése:
1. A kókusztejet keverjük simára, majd egy bögrényit öntsünk külön egy közepes serpenyőbe. Keverjük hozzá a nyírfacukrot, az instant kávét, a fahéjat és a sót, végül szórjuk a tetejére a zselatint.
2. Hagyjuk 5 percig állni, majd közepes lángon főzzük folyamatos kevergetés mellett 2 percig.
3. Keverjük el a kefirt, a vaníliát és a maradék ¾ csészényi kókusztejet egy tálban, majd forgassuk bele a zselatinos mixbe, és keverjük folyamatosan.
4. Öntsük szét egyenlő arányban 6 kisebb pohárba, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
DF-tipp:
Holland kakaóporral, kávészemekkel meghintve tálaljuk.
EZ IS ÉRDEKELHET: