Elűztük, kiiktattuk az étrendünkből. Lefaragtuk a popsinkról, pocakunkról, kegyetlen bánásmóddal izommá alakítottuk, és úgy hisszük, végleg megszabadultunk tőle. de a zsír makacs ellenfél. Elég, ha egy pillanatra lankad a figyelmünk, és visszatámad. Ott és akkor csap le, ahol és amikor a legjobban fáj. Vigyázat! Ha egy diétának vége és elértük az álomsúlyt, akkor sem dőlhetünk hátra. Mert a zsír lesben áll és visszavág.

A zsír visszavág

Újra nő a pocak

Miért? Mert már egyáltalán nem vesszük komolyan sem az edzéseket, sem a diétát. Mindössze négy mozgáshiányos hét elég ahhoz, hogy a leadott zsír 32 százaléka visszarakódjon a testre. Márpedig azok a fránya zsírsejtek előszeretettel landolnak a has tájékán.

Mit lehet tenni? Ismét kézbe lehet venni a súlyzókat. Egy kis kardioedzés mellé iktasson be hetente 3-5 súlyzós edzést. A súlyzók nehézsége 65-80 százaléka legyen annak a maximális nehézségnek, amit még meg tud emelni. Eddzen bátran nehéz súlyokkal, alacsony ismétlésszámmal, ettől csak szép formás izomzata lesz. Ráadásul minél több izmot képes magára halmozni, annál gyorsabban égeti a szervezete a felesleges zsírt.

Megnő az étvágy

Miért? Mert az agy azt az üzenetet kapja, hogy az önmegtartóztatásnak vége. Ez a baj a kúraszerűen végzett diétákkal. Amikor vége, és elértük a célt, akkor automatikusan visszatérünk a régi szokásainkhoz. Eleinte csak egy-egy bűnözésről van szó, egy szelet pizzáról vagy sütiről, ám ezek a kis félrelépések egy idő után mindennapossá válnak. A test és az agy pedig egyre többet és többet akar, hiszen a nagyobb szénhidrátbevitel még nagyobb szénhidrátéhséget okoz.

Mit lehet tenni? Jelöljön ki a héten egyetlen napot, amikor szabadon ehet. Azt, amit akar, és annyit, amennyit szeretne. Figyelem! Hetente egyszer! Nem naponta! Így előre eltervezheti, hogy azon a napon milyen finomsággal kényezteti magát, és lesz mire várnia. És nem érzi az egész életét egy merő lemondásnak.

Nem működik a diétamatek

Miért? Nincs két egyforma ember, így nincs két egyforma szervezet sem. Ebből következően, nincs olyan diéta, amely mindenki esetében egyaránt működne. Van, aki hiába számolja, égeti a kalóriákat, sosem lesz cérnavékony, míg akadnak olyanok, akik minden erőfeszítés nélkül képesek karcsúak maradni. A biológia időnként kegyetlen.

Mit lehet tenni? Egyrészt beletörődni, másrészt nem feladni. Nem szabad rágörcsölni a fogyásra, hiszen a szervezetet hosszú távon nem lehet erőszakkal fogyásra kényszeríteni. Inkább próbálkozzon egy apró, ám hatékony trükkel. A szokásos étrendjéhez képest csökkentse kalóriabevitelét napi 300 kalóriával. Ez lehet egy nagy adag tejeskávé, egy szendvics, fél adag tészta. De akár futhat is 30 percet a mínusz 300 kalória érdekében.

Dől a lé

Miért? Mert időnként jólesik egy-két pohár bor vagy koktél. és mert a legtöbb diéta tiltja az alkoholfogyasztást. Nem véletlenül. ám amikor egy kúrának vége, akkor ismét jólesik este egy pohár bor, egy korsó sör vagy egy manapság olyan divatos cider, a tömény italokról nem is beszélve. Azonban már a minimális alkoholfogyasztás is azonnal zsírosodást okoz. A szervezet az alkoholt azonnal zsírként „hasznosítja”, előszeretettel halmozva fel azt a hastájékon.

Mit lehet tenni? Lehet nem inni. Vagy ha már iszunk, csak ritkán tegyük, fogyasszunk jó minőségű alkoholt és minden pohár alkoholos ital mellé igyunk meg egy nagy pohár vizet. Ezzel legalább kissé közömbösítjük a hatást, és pótoljuk az alkohol által elvont vizet a szervezetből.

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink