Kókuszos-citromkrémes szelet
Hozzávalók (8 adaghoz):
3 db tojás (fehérje)
4 ek zabpehelyliszt
3 ek kókuszliszt
2 ek eritrit
1 mk szódabikarbóna
A töltelékhez:
3 db citrom
4 ek vaníliás pudingpor
1-2 ek eritrit
1-2 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
1. A tésztához a tojásfehérjéket verjük fel 150 ml vízzel, majd keverjük össze a tészta többi hozzávalójával. A tésztát simítsuk egy 25×25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 20 perc alatt.
2. A krémhez főzzük össze a citrom lereszelt héját (egy keveset tegyünk félre), kifacsart levét és kikapart húsát 150 ml vízzel és az eritrittel. 50 ml vízben keverjük el a pudingport, és folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a citromos főzethez, majd főzzük sűrűsödésig.
3. A tésztára kanalazzuk rá a kihűlt citromkrémet, és simítsuk el egyenletesen. Szórjuk meg a maradék citromhéjjal és a kókuszreszelékkel. Tegyük be a hűtőbe legalább 2 órára, hogy kellően megdermedjen.
Elkészítési idő: 45 perc
DF-tipp:
Tálaláskor a citromkrémes szelet tetejét friss bogyós gyümölcsökkel díszítheted.
Még több finom diétás fogás receptjéért kattints a mindmegette.hu-ra!