A csokoládés sült puding nem egy „mindennapos” desszert. Akkor érdemes elkészíteni, amikor egy kis kényeztetésre vágyunk, vagy szeretnénk megjutalmazni magunkat mondjuk egy kimerítő edzés után. 1 adag kb. 315 kcal-t tartalmaz – ha előtte főételként vegyes salátát vagy gazdag zöldséglevest fogyasztunk, akkor ebéd utáni édességnek tökéletes lesz azoknak is, akik odafigyelnek az alakjuk megőrzésére.
Csokoládés sült puding
Hozzávalók (2 személyre):
55 g magas kakaótartalmú, hozzáadottcukor-mentes étcsokoládé
2 ek liszt
¼ tk sütőpor
2 db tojás
2 ek cukorhelyettesítő (pl. energiamentes édesítőpor)
3 ek sótlan vaj
1 tk vaníliakivonat
1 tk cukormentes mogyoróvaj
bogyós gyümölcs a tálaláshoz (lehet mirelit is)
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
2. Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral.
3. A csokit, a vajat, a mogyoróvajat és a cukorhelyettesítőt tegyük egy lábosba, majd mérsékelt lángon melegítsük addig, míg a hozzávalók meg nem olvasnak és el nem elegyednek. Ekkor vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a vaníliakivonatot.
4. Mikor a csokis keverék már kellően lehűlt, egyesével keverjük hozzá a tojásokat – nagyon fontos alaposan elkeverni, és egységes masszát kapni. Utána szórjuk hozzá a lisztet, és fakanállal keverjük simára.
5. A masszát osszuk el 2 kis ramekinformába (kb. a forma 2/3-áig érjen a tészta). Helyezzük a formákat egy tepsibe, és süssük 10 percig. Akkor jó, ha a széle már megsült, de a közepén még kicsit rezgős a desszert.
6. Vegyük ki az édességet a sütőből, és hagyjuk 3 percig hűlni. Friss bogyós gyümölccsel kínáljuk.
Elkészítési idő: 20 perc
DF-tippek:
- Még finomabb lesz, ha egy kevés cukormentes vaníliafagyit is kínálunk mellé.
- A csokoládéhoz remekül illenek a fanyar bogyós gyümölcsök.
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Csokitorta sütés nélkül
- Krémes, citromos kókuszgolyó
- Epres morzsasüti
- Kesudiós-kardamomos chia puding