Az, hogy rendkívül ízletes ez a lepény egyáltalán nem kétséges, de a cukkini miatt elképesztően egészséges is. Bátran eheted akár vacsorára is, hiszen ettől biztosan nem fognak rád rakódni azok a fránya kilók.

Cukkinilepény: gyors és egyszerű vacsora, ami nem hizlal

A cukkini sokoldalú zöldség, lúgosít, karcsúsít és mivel 95 százalékát víz alkotja, így a szervezet számára kiváló hidratáló is. Vitamin és ásványi anyag tartalma miatt számos nélkülözhetetlen elemmel tölt fel. Kiváló folsav- és antioxidáns forrás, magas rosttartalmának köszönhetően is pozitív élettani hatása van. Többek közt védi az érfalakat, enyhíti az asztmát, és ízületi, reumatikus panaszokra is jó megoldás lehet. Nem véletlenül a fogyókúrázók egyik kedvenc zöldsége, hiszen tökéletesen beilleszthető a diétába, és változatosan elkészíthető. Lepényként megsütve is biztosan elnyeri a tetszésedet! Ne aggódj hát a kilók miatt, karcsúsodj cukkinilepénnyel!

Cukkinilepény hozzávalók:

  • 2 kis cukkini
  • 15 dkg sajt
  • 1 mozzarella
  • 2 tojás
  • só, bors, fokhagyma

Öntethez:

  • tejföl vagy joghurt
friss mozzarella, cukknilepény

Friss mozzarella
Fotó: shutterstock

Cukkinilepény elkészítése:

A cukkinit és a sajtot reszeld le. Vágd kockára a mozzarellát. Üsd a reszelt cukkinihez, a sajt 3/4-éhez, és a mozzarellához a tojásokat, majd jól keverd össze. Ízlés szerint fűszerezd. Öntsd tepsibe vagy sütésálló tálba a masszát és oszlasd el egyenletesen. Tehetsz a tetejére koktélparadicsomokat, vagy cukkiniszeleteket is akár, esetleg sonkát, bacont, vagy szórhatsz rá szezámmagot, de akár tökmagot is. A maradék sajttal szórd meg a tetejét.

Ezt tudtad a cukkiniről?

  1. A fitonutriensek visszaszorítják a gyulladást, és segítenek kiüríteni a káros anyagokat.
  2. A cukkini csökkenti a vércukorszintet. Rengeteg élelmi rost van benne, amely növeli a telítettség érzését, ezáltal csökken a szénhidrátbevitel.
  3. Javítja a vérkeringést. Ez annak köszönhető, hogy sok rostot és káliumot, illetve kevés nátriumot tartalmaz.
  4. Az alacsony nátriumszint és a magas káliumszint segít normalizálni a vérnyomást.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Vaníliás keto keksz, készítsd el otthon gyorsan
Az elmúlt években nagy népszerűségre tett szert a magas zsírbevitellel operáló ketogén diéta. Lássunk most egy remek desszertet, mely ezt az elvet követi és pillanatok alatt el is készül.
Marianna 26 kilót fogyott: „Újra érzem, hogy nő vagyok”
Fontos, hogy a gyerekek, kamaszok milyen környezetben nőnek fel, és milyen nőképet látnak maguk előtt. Marianna (50) ebből a szempontból is gondos anya, aki még a fogyásnál is ügyelt arra, hogy jó példát mutasson.
Hogyan ehetünk birsalmát, ha diétázunk?
Savanykás ízű, nehezen tisztítható gyümölcs – mégis, a birsalma az egyik legegészségesebb őszi csemege. Érdemes esélyt adni az illatozó, aranysárga almának.
A legjobb trükkök, amivel megerősítheted a gyerek immunrendszerét
Nagyon fontos, hogy a hűvösebb hónapokra alaposan és tudatosan állítsuk össze a gyerekeink étrendjét, hogy megerősítsük az immunrendszerüket.
Ez az ősz legjobb zsírfaló itala, éjszaka segíti a fogyást
Maradj formában ősszel is. A legjobb, ha mindig frissen készíted el és minden nap iszol belőle egy keveset. Hidd el a látványos hatás nem marad el.
Hihetetlen, milyen egészséges! Nagyanyáink titkos alapanyaga: Jászvaj
Folyékony arany, amelynek nem csak az íze mennyei, de az egészségünkre is fantasztikus hatással van.
3 remek őszi recept, ami felgyorsítja a fogyást
Itt az ősz, és vele együtt a gombás, padlizsános, almás, fahéjas finomságok szezonja. Válogatásunkban olyan diétás fogásokat gyűjtöttünk össze, amik nem csak segítik a fogyást, de igazi őszi ínyencségekkel készültek. Érdemes őket kipróbálni!
Palvin Barbi 31 évesen is bombaformában, kiderült a titka
Október 8-án ünnepli születésnapját hazánk népszerű modellje, Palvin Barbara, akiből már többen próbálták kiszedni a szépségtrükkjeit, és bomba alakjának titkát.

Ajánlataink