Hozzávalók:
- 25 dkg szénhidrátcsökkentett keksz
- 12 dkg vaj
- 12 dkg natúr krémsajt (tejszínes vagy joghurtos) vagy mascarpone
- 2,5 dl g habtejszín
- 1 ek. édesítőszer (ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 közepes db őszibarack
- kb. 1 evőkanál útifűmaghéj
Így készítsd:
1. A kekszet törd össze apró darabokra, két evőkanállal vegyél ki belőle a díszítéshez, majd keverd össze az olvasztott vajjal. Majd egyenletesen kend bele egy közepes, szögletes üvegtálba.
2. Tedd a tálat a hűtőbe addig, amíg elkészíted a többi hozzávalót. A barackot, megmosás után darabold fel kisebb kockákra. Ha nem szereted a héját, húzd le. Ez kerül majd közvetlenül az kekszes alapra. Öntsd rá és tedd vissza a hűtőbe.
3. A krémhez verd fel a lehűtött habtejszínt, majd óvatosan add hozzá az édesítővel és a vaníliával elkevert krémsajtot, vagy mascarponét. Az kész masszához, hogy jobb legyen a tartása, keverj hozzá lassan adagolva 1 evőkanál útifűmaghéjat.
4. Ezután a krémet óvatosan a simítsd a kekszes-barackos alapra, és szórd meg díszítésképp a félretett kekszmorzsával.
Két óráig hűtsd, hogy könnyen tudd szeletelni és kellőképp lehűljön.
Tipp
Bármilyen idénygyümölccsel el tudod készíteni.
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Kedvencünk, a banán – 7 receptötlet a mindennapokra
- Fahéjas csiga
- Alakkímélő desszert: almás pite töltelék
- 11 zabpelyhes süti