Az igazán lapos has keveseknek adatik meg, igazából talán csak az élsportolóknak, de ez ne vegye el a kedvünket attól, hogy kihozzuk magunkból a legtöbbet. A helyes táplálkozás az első és legfontosabb lépés, hogy eltüntessük a hasi zsírpárnákat.

Diéta a lapos hasért

A test természetes állapota a karcsúság, a helytelen táplálkozás és a mozgáshiány vezet oda, hogy csípőtájon, a combokon és a hason felgyülemlik a zsír, mondják a szakemberek. Mivel a szervezetünk intelligens, azonnal meghálálja, ha úgy tápláljuk, ahogy valóban szüksége van rá. Ahhoz, hogy hatékony és célzott támadást intézzünk a hasunkon és csípőnkön pihengető úszógumi ellen, be kell tartani néhány fontos szabályt.
 

  1. Kerülni kell azokat az élelmiszercsoportokat, melyek hatására a zsírpárnák ragaszkodnak hozzánk. Ezek pedig a koffein, a finomított cukor, az alkohol és a feldolgozott élelmiszerek.
  2. De hetente egyszer kényeztethetjük magunkat egy igazán kellemes, „bűnös” étellel, ami lehet például egy szelet csokitorta tejszínhabbal. De ezt csak egyszer követhetjük el. Ha egyébként mindig értékes és egészséges ételeket fogyasztunk, akkor a magas zsírtartalmú édesség sem fog ártani, sőt tovább gyorsítja az anyagcserét.
  3. Fogyasszunk halolajat tartalmazó táplálékkiegészítőt. Ez fokozza a zsírégetést, és nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavakat tartalmaz.
  4. Mindig reggelizzünk, ébredés után egy órán belül. Két irány javasolt: vagy fehérjében gazdag, vagy gyümölcsös reggelivel érdemes indítani a napot. Aki az utóbbit favorizálja, kezdje a napot egy fanyar grépfrúttal. Magas C-vitamin-tartalma azonnal életet lehel fáradt testébe. Este hét óra után már semmit se együnk. Az esti nagy étkezések lelassítják az anyagcserét, nehezítik a jó alvást.

Édesszájúak reggelizzenek turmixot

Egy nagy pohár gyümölcsturmix elegendő energiát és kalóriát biztosít délig. Inkább lédús, könnyedebb gyümölcsöket válasszunk, epret, áfonyát, barackot, trópusi gyümölcsöket, és ne banánt.

Sósat kedvelőknek: tojásreggeli

A tojás olcsó alapanyag, és nagyon fontos a hasi zsír ellen küzdők diétájában. Tanulmányok szerint, akik reggelire két tojást ettek, azok 65 százalékkal több súlyt veszítettek, mint azok, akik hagyományos reggeli mellett döntöttek, zsemlével, felvágottakkal. Egy főtt tojás tízóraira és uzsonnára is nagyon jó választás. Aki nem kedveli, készítsen rántottát sonkával vagy zöldségekkel. Hamarosan kezdődik a lecsószezon. Ha kevés olajon készítjük, és szénhidrát nélkül fogyasztjuk, vacsorára is ehetjük nyugodtan.

Karcsúsító levesek

Azok, akik ebédre esznek egy tányér alacsony kalóriájú levest, azok akár 20 százalékkal kevesebb kalóriát visznek be a nap további részében. Egy finom zöldségekkel megrakott leves laktat, energiát és rostokat biztosít, és nem nehezít el. Kerüljük a gulyást és a rántással készülő leveseket, helyettük főzzünk húsalapú leveseket változatos zöldségekkel, tehetünk bele mindent: spárgát, borsót, brokkolit, káposztát, sárgarépát, fehérrépát, gombát. Erdei gombákból fantasztikus krémleveseket is készíthetünk, a besűrítéshez használjunk főtt édesburgonyát, azzal turmixoljuk össze.

Étcsoki, a kincs

A sötét színű csokoládé tele van értékes, egyszeresen telítetlen zsírsavakkal, amelyek sokat segítenek a hasi zsírpárnák elégetésében. A jó minőségű étcsokoládé tele van flavonoidokkal és antioxidánsokkal, amelyek hozzájárulnak az erek rugalmasságához is. Magas kakaótartalmú csokit válasszunk, olyat, amelyben legalább 70% a kakaótartalom. Kapható már paleo változat is, amely steviával készül, így végképp nem hizlal. A csoki laktat, megadja a desszertevés illúzióját, ami az édesszájú fogyókúrázónak nagymértékben enyhíti lelki szenvedéseit.

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.