A mangó sokak által a legfinomabbnak tartott egzotikus gyümölcs. Azindiaiak szerint Surya Bai-nak, a Nap lányának megtestesülése, aki egy gonosz boszorkány elől menekülve változott gyönyörű mangófává, amibe aztán a király bele is szeretett. A mangó azonban nemcsak finom ízével tud bárkit levenni a lábáról – egészségvédő hatása is figyelemreméltó. Rengeteg E-, A-, B1-, B2- és C-vitamint tartalmaz, emellett gazdag béta-karotinban, kalciumban, foszforban, nátriumban, magnéziumban és vasban is. A mangó mindemellett csökkenti a vér koleszterinszintjét, a benne található enzim védi a gyomrot, rosttartalma pedig segíti az emésztést, és felgyorsítja az anyagcserét.
Mangós panna cotta
Hozzávalók (8 személyre):
- 1 db vaníliarúd
- 1 kis darab friss gyömbér
- 400 ml kókusztej
- 3 ek diétás cukor
- 100 ml habtejszín
- 5 db zselatinlap
- 1-2 db érett mangó
- 1 db lime
1. A vaníliát vágjuk félbe, a magját kaparjuk ki. A gyömbért hámozzuk meg, vágjuk finomra. Melegítsük meg a kókusztejet, a barna cukrot, a tejszínt, a vaníliát és a gyömbért. A zselatint áztassuk hideg vízbe. A kókusztejet szűrjük tálba, hagyjuk kihűlni. A zselatint nyomkodjuk ki, keverjük a kókusztejhez.
2. A mangót hámozzuk meg, húsát pürésítsük botmixerrel. Keverjük hozzá a lime kifacsart levét, majd kanalazzuk a keveréket poharakba. Csorgassuk rá a kókusztejes elegyet és tegyük mindet a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen. Durvára vágott pisztáciabéllel és pirított kókuszreszelékkel tálalhatjuk.
60 perc + hűtés
EZ IS ÉRDEKELHET: